Onze rondreizen

Onze lodges

Zuid-Afrika

18-daagse overland safari
Johannesburg - Kaapstad

Vanaf
€ 2095.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

Zuid-Afrika is een onuitputtelijke bron van spectaculaire landschappen, overvloedig wildleven, verschillende culturen en toch met eerstewereld normen. En bovenop dit alles een gezond en tot leven wekkend klimaat. Deze kwaliteiten, zowel als de relatief goedkope lokale valuta, maken het tot een niet te versmaden avontuurlijke bestemming. Een land ongeveer de grootte van Europa met een ongerepte kustlijn van meer dan 3.000 kilometer, uitdagende klimaatverschillen die variëren van verschroeiende woestijn tot sneeuwbedekte bergtoppen, en afwisselende culturen, van de primitieve bosjesmannen tot de meest Westerse trends en modes. We bezoeken de hoogtepunten van het land, maar verlaten de platgetreden paden om de grote, onbekende vlaktes te verkennen. Nachtelijke stops worden meestal gehouden op de eigendommen en reservaten van Drifters, waar uitgebreide beschermingsprojecten en wildintroductie gezorgd hebben voor werkelijk unieke accommodaties en omgevingen. De expeditie vereist een zekere flexibiliteit en een avontuurlijke mentaliteit.

Programma

Dag 1: Johannesburg - Bush Lodge

Vertrek om 06u30 in GREENFIRE LODGE JOHANNESBURG langs de schilderachtige weg naar Mpumalanga. We reizen langs Pretoria (een van de 3 hoofdsteden van ZA) en verschillende productgebieden. Onderweg stoppen we in het historische Dullstroom voor een brunch vooraleer we de Drakensberg bezoeken en naar het ongetemde Lowveld trekken. De volgende twee nachten spenderen we in onze goed uitgeruste GREENFIRE BUSH LODGE, gesitueerd in een privé-reservaat binnen het Kruger National Park, een gebied waar dieren vrij en natuurlijk rondzwerven. De tentlodge gaat volledig op in natuurlijke omgevin en biedt comfortabele bedden, uitgeruste badkamers, een verfrissend zwembad en een verbluffend uitzicht over de omliggende wildernis. Het avondeten wordt klaargemaakt boven een open vuur.

Lodge Inbegrepen maaltijden Avondmaal

Dag 2: Bush Lodge

We beginnen de dag met de gebruikelijke koffie en beschuiten alvorens te vertrekken op een safariwandeling. We wandelen ongeveer 3 uur op zoek naar wild. Van tijd tot tijd wordt er even gepauzeerd om meer te leren over het leven in de bush. Een Drifters’ gids en spoorzoeker leidt alle wandelingen. Vervolgens keren we terug naar de lodge voor een late brunch, waarna het tijd is om te ontspannen rond het zwembad en te genieten van de omgeving. In de namiddag maken we een safaritocht vanuit een open voertuig die overgaat in een uitgebreide nachtsafari. Door ’s nachts te vertoeven in de bush zijn we in staat om nachtdieren te observeren die anders voor ons verborgen zouden blijven. Dezelfde avond genieten we nog van een hartige bush “braai” en vallen alweer met het geluid van de wildernis in slaap.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 3: Panorama Route - Hazyview

We starten de dag met een stevig ontbijt vooraleer we de hoogtepunten van de Panorama Route gaan ontdekken. Bij onze eerste stop zullen we de indrukwekkende Blyde River Canyon bewonderen, waarna we verdergaan naar Bourke’s Luck Potholes, Gods Window en het gezellige stadje Graskop, waar we zullen lunchen (voor eigen rekening). In de namiddag dalen we af naar de Kowyn Pass en na een goed gevulde dag trekken we naar de GREENFIRE LODGE HAZYVIEW, een blokhut die op spectaculaire wijze langsheen de oever van de Sabierivier gebouwd is op palen uit het inheemse, subtropische woud. We verblijven er twee nachten.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 4: Kruger National Park

Een vroege start, we vertrekken bij zonsopgang en rijden een korte afstand naar het zuidelijk gedeelte van het Kruger National Park. Hier brengen we de volledige dag door met het bekijken van dieren vanop de hoge uitkijkpost van het volledig uitgeruste voertuig. De gids zal het gedrag van de dieren uitleggen die we in deze fascinerende omgeving zien. Onderweg stoppen we op verschillende locaties om onze benen te strekken, te genieten van onze brunch, en rond te dwalen langs de rest camps van het park. In de late namiddag verlaten we het park en keren we terug naar het comfort van onze GREENFIRE LODGE HAZYVIEW.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 5: Swaziland

We reizen verder in zuidelijke richting en steken de grens met Swaziland over, een klein land rijk aan cultuur en natuurlijke schoonheid. Onze reis brengt ons langs spectaculaire landschappen en talloze boerderijen omringd door suikerplantages. We houden halt aan ‘Sibebe Rock’, een granieten rotsformatie dat 350 meter boven de Mbuluzi Valley uitsteekt. We brengen tijd door aan de voet van de berg terwijl de gids uitleg geeft bij de geschiedenis van deze locatie. In de late namiddag rijden we via de hoofdstad Mbabane naar onze accommodatie.
Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 6: Zululand

We volgen de kronkelende wegen van Swaziland en steken de grens met Zuid-Afrika terug over. We betreden Zululand, een gebied dat ooit geregeerd werd door de beruchte Shaka Zulu. De reservaten in deze regio zijn weelderig en bieden bescherming aan een groot aantal inheemse dieren, waaronder de zwarte en witte neushoorn. De namiddagsafari laat ons toe om de fauna en flora van het Zulu Koninkrijk te bewonderen.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 7-8: Drakensberg

We rijden landinwaarts doorheen een rustige regio van de glooiende heuvels. Ondanks de rust die deze regio uitstraalt werden hier bloedige oorlogen uitgevochten tussen de Zulu’s, boeren en de Britten. We lunchen bij een van de beroemde slagvelden in het gebied waar we meer zullen leren over deze fascinerende tijd in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In de namiddag bereiken we de majestueuze Drakensberg. We stappen hier over in een 4x4-voertuig en genieten van een opwindende rit over bergpaden tot aan de GREEENFIRE LODGE DRAKENSBERG waar we twee nachten doorbrengen in gezellige blokhutten. We hebben een dag de tijd om te wandelen en de wonderen van deze Nationale Erfgoedsite te ontdekken. Een wandeling naar de San Rock kunstgalerij loont de moeite. Optioneel: ponytrektocht.  

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 9-10: Dolphin Coast

Na een relaxt ontbijt zakken we af naar de Indische Oceaan. We rijden doorheen de Natal Midlands, waar we vele ambachtelijke winkeltjes, kunst en andere attracties zullen zien. We stoppen voor lunch (niet inbegrepen) in de buurt van Nothingham Road alvorens we de volgende accommodatie bereiken waar we twee nachten zullen verblijven. DOLPHIN COAST LODGE ligt letterlijk op het strand. We hebben een vrije dag om te zonnebaden, te genieten van het strand of een wandeling te maken door het dorp. Eén avond genieten we van een traditionele vis braai op de patio van de lodge.  D9: B D – D 10: B

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 11-12: Wild Coast

Vroeg opstaan vandaag. We rijden door Durban en volgen de kust in zuidelijke richting. We komen terecht in een regio die enkel kan beschreven worden als één van de hoogtepunten van deze rondreis. In dit gebied lijkt de tijd wel stil gestaan. Eindeloze stranden en traditionele Xhosa dorpen vormen de achtergrond van deze weinig bezochte regio. We verblijven hier twee nachten in de afgelegen GREENFIRE LODGE van waaruit we de omgeving zullen verkennen. 


Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 13: Frontier Country

Vandaag verlaten we de kust. Onze eerste stop is het Nelson Mandela monument en vandaar gaan we naar de geboorteplaats van deze grote leider. In de namiddag reizen we door “Frontier Country” waar menige oorlog werd uitgevochten. We brengen de nacht door in een comfortabele accommodatie met zicht op de stad Grahamstown.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 14-15: Garden Route

Bij het binnen rijden van de beroemde Garden Route is onze eerste stop in het Tsitsikamma Park waar we zullen genieten van een wandeling langs de ruwe kust en over de hangbrug van de Storms rivier. Nadien kunnen diegenen met suïcidale neigingen de hoogste bungeejump ter wereld  (216m) proberen. Nadat we door Plettenberg Bay gereden zijn, komen we aan in de mooi gelegen GREENFIRE LODGE KNYSNA waar we de volgende twee dagen zullen verblijven. D14: B L D - D15: B

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 16-18: Kaapstad

Een ontspannende start waarbij we Knysna verlaten en verder reizen in de richting van het Lake District om vervolgens de “Walvisroute” door Hermanus en rond de Hottentots Holland Bergen te volgen. In de late namiddag aankomend in “Moederstad” Kaapstad melden we ons aan bij de GREENFIRE LODGE CAPE TOWN die gelegen is op het Sea Point strand. Kaapstad is zonder enige twijfel één van de mooiste steden ter wereld en we zullen dan ook twee dagen doorbrengen met het bezoeken van Cape Point, Houtbaai, het Waterfront, afgelegen stranden, een wijnboerderij en vele andere hoogtepunten. Verder zullen we ook de Tafelberg beklimmen. (Lunches en avondeten in Kaapstad zijn zelf te bekostigen). 

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 18: deze expeditie eindigt om 16.00 h

Deelnemers kunnen echter zonder probleem hun verblijf verlengen in de Greenfire Lodge Cape Town. Wanneer men echter een terugvlucht maakt op deze dag, hou dan rekening met de tijd die nodig is om tot aan de luchthaven te geraken en voor de check-in procedures (kan tot drie uur in beslag nemen).


Opmerkingen

Deze expeditie eindigt om 16.00h op dag 18. Deelnemers kunnen echter zonder probleem hun verblijf verlengen in de GREENFIRE LODGE CAPE TOWN. Wanneer men echter een terugvlucht maakt op deze dag, hou dan rekening met de tijd die nodig is om tot aan de luchthaven te geraken en voor de check-in procedures (kan tot drie uur in beslag nemen). Wie graag het Robbeneiland bezoekt, meldt dit best zo vroeg mogelijk aan de gids aangezien reservatie nodig is.

Zuid-AfrikaZuid-AfrikaZuid-AfrikaZuid-Afrika

Vertrek

Deze expeditie vertrekt elke dinsdag en sommige vrijdagen vanuit Johannesburg.

Inbegrepen highlights

 • “Big Five” safariwandeling
 • Safari's in open voertuig
 • Wildreservaten / Nationale Parken
 • Kruger National Park
 • Zululand wildreservaat
 • Drakensberg berggebied
 • Koninkrijk Swaziland
 • Kaapse wijnboerderij
 • Afrikaanse cultuur
 • Garden route
 • Kust trektocht
 • Cape Town
 • Wandeling Tafelberg
 • Ongerepte stranden
 • San Rock kunst
 • Nelson Mandela monument

Optionele activiteiten

 • Zeekajakken
 • Bungeejumpen
 • Basotho ponytrektocht
 • Robbeneiland
 • Woudmountainbike
 • Knysna boottocht

Belangrijke informatie

Elke overnachting is in lodges waar bedlinnen en handdoeken worden voorzien. Bij deze expeditie moet redelijk veel gewandeld worden. Het is dus aangeraden om een kleine rugzak te voorzien. Seizoensgebonden antimalariamiddelen kunnen nodig zijn en kunnen ter plaatse worden verkregen. Paspoorten/Visa zijn vereist om Swaziland binnen te mogen. De prijs dekt alle transporten, accommodaties, maaltijden, koffie, thee, vruchtensappen bij ontbijt enz., groepsuitrusting, vergunningen en toegangsgelden, optionele ponyrit en professionele gidsen. De prijs dekt geen alcoholische- of frisdranken, mineraalwater, de aangegeven maaltijden, curiosa, fooien en optionele excursies. Voor vertrek zullen de deelnemers een overeenkomst moeten tekenen, waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien.