Onze rondreizen

Onze lodges

Zimbabwe

16-daagse kampeersafari
Johannesburg - Johannesburg

Vanaf
€ 1995.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

Zimbabwe is ongetwijfeld één van de mooiste landen van het Afrikaanse continent. Het beschikt over spectaculaire troeven: historische ruïnes, één van de grootste rivieren in Afrika (de Zambezi rivier) en een gigantisch wildbestand in de vele nationale parken (eigenlijk is Zimbabwe één groot nationaal park). Bovendien beschikt het land over een goede toeristische infrastructuur en zal de bevolking je met open armen ontvangen. Deze rondreis is hoofdzakelijk een kampeersafari met beperkt comfort maar met onbeperkt avontuur. Flexibiliteit en een open geest  zijn essentieel om deel te nemen aan deze unieke expeditie.

Programma

Dag 1: Johannesburg-Great Zimbabwe Ruïnes

We vertrekken om 06u30 vanuit GREENFIRE LODGE JOHANNESBURG. We reizen in noordelijke richting en steken de grens over in Beit Bridge rond het middaguur. We vervolgen onze weg in noordelijk richting naar Masvingo en vandaar naar Great Zimbabwe waar we de eerste nacht relatief comfortabel verblijven. Tijdens deze reisdag zijn alle maaltijden op eigen kosten.

Lodge

Dag 2-3: Save River Game Reserve

Bij zonsopgang bezoeken we de ruïnes van Great Zimbabwe, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Nadien zetten we koers richting Save River Game Reserve, een omgeving die bekend staat als één van de beste plaatsen in Zimbabwe voor wildobservatie. We zullen hier twee nachten kamperen in ons privaat bush camp en hebben voldoende tijd om de omgeving te verkennen zowel te voet als in open safarivoertuigen.


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 4: Eastern Highlands

Vandaag verlaten we het laagveld. We reizen door Mutare en zo de Eastern Highlands in. Een omgeving gekend voor zijn spectaculaire vergezichten, bossen, bergen en watervallen. In de namiddag doen we een wandeltocht in de bergen. We overnachten in ons kamp.


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 5: Chinhoyi

Vandaag moeten we vroeg uit de veren. We reizen in westelijke richting en komen rond de middag aan in de hoofdstad, Harare. Hier maken we een korte stop om te lunchen (op eigen kosten). Na de lunch zetten we onze reis verder naar Chinhoyi waar we de rest van de namiddag genieten van een wandeling in de wildernis rond onze kampplaats.


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 6: Kariba

Een korte rit vandaag alvorens we afdalen naar de Zambezi vallei en Lake Kariba. In de namiddag maken we een boottocht op het meer. 's Avonds kamperen we langs de oevers van het meer.


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 7: Zambia

Na het ontbijt bezoeken we de stad Kariba. Nadien steken we de dam over en komen zo in Zambia terecht. Onze volgende stop is Gwabi, aan de samenloop van de Kafue en Zambezi rivier. In de namiddag worden de voorbereidingen getroffen voor onze tweedaagse kanotocht op de Zambezi.


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 8-10: Zambezi kanotocht

Een indrukwekkende rivier vol met nijlpaarden en krokodillen en elk denkbaar dier dat aan de oevers staat te drinken. De Zambezi heeft weinig introductie nodig, en terecht! We starten ons avontuur in Gwabi en varen op eigen tempo stroomafwaarts, langs Mana Pools. Gedurende de twee dagen op de rivier zullen we veel wild en vogels spotten en wordt er wild gekampeerd op de eilanden. De tocht eindigt aan de Chongwe rivier vanwaar we een boottransfer nemen naar Gwabi Camp. 's Avonds stillen we hier onze honger in een restaurant (eigen kosten). D8-9: B L D - D10: B L


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 11-12: Victoria Falls

Opnieuw vroeg uit de veren. We reizen door Zambia via Livingstone, waar we de Victoria Falls bezoeken. Nadien steken we de originele stalen spoorwegbrug over naar Zimbabwe. U kan er genieten van al wat de bruisende stad te bieden heeft. Daarnaast heeft u voldoende tijd om deel te nemen aan allerlei avontuurlijke activiteiten die Victoria Falls te bieden heeft zoals wildwaterraften, bungi jumpen, etc. We verblijven twee nachten in GREENFIRE LODGE VICTORIA FALLS. Eén avond zullen we in een nabijgelegen restaurant dineren (eigen kosten). D11: B L D - D12: B


Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 13: Hwange

Vandaag zetten we koers naar ons privaat bush camp in Hwange. In de late namiddag gaan we op safari in open voertuigen, afgewisseld door korte wandelingen, op zoek naar de grote kuddes wild waarvoor dit park zo gekend is.


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 14: Bulawayo - Matobo

Na het ontbijt verruilen we de bush van Hwange voor de brede lanen van Bulawayo. We bezoeken deze koloniale stad en rijden dan verder naar ons kamp in Matobo, gekend voor zijn balancerende rotsblokken. In de namiddag gaan we op safari en en zullen we te voet op zoek gaan naar neushoorns in het nationale park. 's Avonds keren we terug naar het kamp.


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 15: Limpopo

We rijden terug richting Zuid-Afrika. Niet ver van de grensovergang kamperen we in een privaat wildpark gelegen in de Kalahari. In de namiddag kan u relaxen en enkele bushman rotstekeningen bekijken. Dit is onze laatste nacht onder de sterren.


Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 16: Johannesburg

Een relaxt ontbijt deze ochtend. We laden al onze spullen in de truck en rijden richting Johannesburg waar we in de vroege namiddag aankomen. Het einde van een fantastische reis.


Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Opmerkingen

Tijdens het hoogseizoen kunnen er twee trucks vertrekken op een vertrekdatum. Een van de trucks doet dan de rondreis in omgekeerde volgorde.

ZimbabweZimbabweZimbabweZimbabweZimbabwe

Vertrek

Deze rondreis vertrekt elke vierde woensdag vanuit Johannesburg. Tijdens het hoogseizoen kunnen er twee trucks vertrekken op dezelfde vertrekdatum. Een van de trucks doet dan de rondreis in omgekeerde volgorde.

Inbegrepen highlights

Oude ruïnes
Historische sites (Great Zimbabwe)
Bergwandelingen
Afrikaanse cultuur
Zambezi Kano Safari
Save Wildreservaat
Boottocht op Karibameer
Victoria Watervallen
Wandelsafari's
Safari's in open jeeps
Hwange
Matobo Nationaal Park
Neushoorn trektocht

Optionele activiteiten

White Water Rafting
Bungee jumpen

Belangrijke informatie

Antimalariamiddelen worden absoluut aangeraden tijdens deze reis. U dient over een internationaal paspoort te beschikken. Belgen en Nederlanders kunnen het visum eenvoudig aan de grens verkrijgen. Voorzie wel gepast geld in kleine coupures. Zambia visum: 50 US$, Zimbabwe visum (u neemt best een multiple entry visa): 50US$. Inbegrepen in de prijs: transport van en naar Johannesburg, maaltijden (tenzij anders vermeld in programma), koffie, thee, fruitsappen bijj het ontbijt, kampermateriaal, accomodatie, kano safari, permits en parkgelden, toegang tot Victoria Falls, game drives en game walks, professionele gids. In de prijs is niet inbegrepen: alcoholische dranken, frisdranken, visum, fooien, restaurantmaaltijden, vluchten, luchthaventaksen, luchthaventrasnfers en optionele excursies zoals rafting of bungi. Slaapzak en handdoeken dient u zelf mee te nemen. Om uw comfort te verhogen raden we ook een kussen en een zelfopblazend matrasje aan. Deze reis richt zich naar een publiek van 18-55 jaar. Indien u niet in deze leeftijdscategorie valt, kan afhankelijk van de groepssamenstelling hiervan worden afgeweken.

De officiële munt in Zimbabwe is nu US$. Neem enkel kleine coupures mee. Je kan in bankautomaten (Vic Falls) met je bank-of kredietkaart US$ opvragen. Activiteiten in Vic Falls kunnen betaald worden met kredietkaart. De betere restaurants aanvaarden ook kredietkaarten.

Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien