Onze rondreizen

Onze lodges

Kenia en Tanzania

12-daagse kampeersafari
Nairobi - Nairobi

Vanaf
€ 2295.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

Deze safari gaat de uitdaging aan om de hoogtepunten van Kenia en Tanzania te combineren. We richten ons op de internationaal gekende wildreservaten die erom bekend staan de “thuis voor het Discovery Channel” te vormen. We zullen ook minder bekende gebieden bezoeken en zullen er rechtstreeks contact hebben met lokale stammen, waaronder de bekende Masai. De staat van de weg en het weer zullen de route die voor elke safari gekozen wordt, beïnvloeden. Deelnemers zullen op dit vlak dan ook flexibel moeten zijn en uitgerust met een open geest en de nodige spontaniteit om maximaal te kunnen genieten van de buitengewone verrassingen die deze regio te bieden heeft.

Programma

Dag 1: Nairobi

U komt aan in Nairobi en ontmoet ons in het hotel in het hart van deze bruisende stad. Voor deelnemers die vroeg aankomen bestaan er verschillende optionele rondritten en excursies. Deze uitstappen kunnen in het hotel geregeld worden. Om 18 uur is er een preëxpeditiebriefing alvorens van een zelf te bekostigen maal te genieten in een plaatselijk restaurant.

Hotel

Dag 2: Mount Longonot

We laten de stad achter ons en reizen noordwaarts waarbij we continu klimmen tot aan de rand van het gebergte van waaruit we kunnen genieten van een fantastisch uitzicht over de Great Rift Vallei. Na een korte stop dalen we af in de vallei om een slapende vulkaan te bezoeken. We hebben tijd voor een trektocht in het Mount Longonot Nationaal Park waar we de kans hebben om wilde dieren te spotten. Een picknick lunch is voorzien tijdens de trektocht. We zetten het kamp op aan de oever van het Naivesha meer en genieten van een avondmaal rond het kampvuur.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 3: Hells Gate Nationaal Park

We ontbijten in het kamp alvorens we starten aan een dag vol activiteiten. We rijden een korte afstand naar het beroemde Hells Gate Nationaal Park, waar we de hoge basaltkliffen van het park kunnen verkennen en de kans krijgen om zebra's, giraffen, buffels en antilopen te spotten. Na onze trip door de kloof keren we terug naar het kamp voor de lunch, gevolgd door een boottocht op het Naivasha meer om de nijlpaarden en verschillende vogelsoorten die hier leven te bewonderen. We sluiten de dag af met een ontspannen rit naar Elsamere, de voormalige woonst van George en Joy Adamson, voor een kopje thee en een inkijk in hun fascinerende levensloop. In de late namiddag keren we terug naar ons kamp voor een heerlijke braai.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 4: Masai Mara

Vandaag reizen we door enkele van Kenia’s best bewaarde wildernissen, langs minder bekende wegen en Masaidorpen. Ons kamp voor de komende twee nachten ligt aan de grens van het bekende Masai Mara Nationaal Park.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 5: Masai Mara

Vroeg in de ochtend trekken we het park in om er te genieten van een volledige dag safari. De Masai Mara is algemeen bekend voor zijn grote kuddes en altijd aanwezige roofdieren. Wij volgen hier de seizoensgebonden migratiebewegingen. De lunch vandaag zal bestaan uit een picknick op de oevers van de Mararivier, bekend om zijn grote krokodillen- en nijlpaardenkolonies. We keren terug naar het kamp voor de nacht.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 6: Victoriameer

Vandaag laten we de Masai Mara achter ons en trekken we Tanzania binnen waarna we afdalen in de richting van het grootste meer van Afrika: het Victoriameer. Dit meer maakt deel uit van de Great Rift Vallei en de visvangst hier voorziet in het levensonderhoud van een groot deel van de lokale bevolking. Hier brengen we wat tijd door met ontspannen, het verkennen van de marktjes en handel drijven met lokale vissers. Het avondeten is op eigen kosten in een plaatselijk restaurant. Het kamp wordt opgeslagen aan de rand van het water.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal

Dag 7: Serengeti - Ngorongoro

Vandaag komen we aan in wat waarschijnlijk het best bekende Natuurreservaat ter wereld is, het Serengeti Nationaal Park. Dit reservaat met zijn gigantische concentraties kuddedieren, talrijke roofdieren en rijk vogelbestand die schijnbaar overal aanwezig zijn op de door gras en acacia’s bedekte vlaktes, symboliseert de Afrikaanse safariparken. We zullen het park van west naar oost doorkruisen aan de hand van uitgebreide safaritochten, en zullen een nacht doorbrengen in de levendige Seronera kampsite.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 8: Serengeti-Ngorongoro

Na een uitgebreide ochtendsafari verlaten we de Serengeti en rijden het Ngorogoro Conservatiegebied binnen waar we kunnen zien hoe de Masai hun kuddes hoeden in de wilde natuur. Dit stammenvolk leeft immers nog steeds volgens zijn eeuwenoude vertrouwde levensstijl. Vannacht kamperen we in het bekende Simbakamp aan de rand van de magnifieke Ngorongorokrater. Het uitzicht vanuit het kamp is spectaculair.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 9: Ngorongoro – Masai

Bij het eerste ochtendgloren wagen we ons in onze kleine 4x4s aan de gedurfde afdaling in de krater en verkennen deze wonderbaarlijke parel van de natuur met zijn steile wanden en vruchtbare vlakten. Met de kans om bijna alle Afrikaanse diersoorten, waaronder de zeldzame Zwarte Neushoorn, van dichtbij te kunnen zien, moet dit de beste safari ter wereld zijn. Na teruggekeerd te zijn naar het Simbakamp, zullen we eerst lunchen, alvorens het park te verlaten en de hellingen af te dalen naar ons kamp nabij een dorp. Hier zullen we twee nachten kamperen tussen de Masaibevolking.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 10: Masaidorp

Vandaag verkennen we te voet het dorp en haar omgeving. We zullen er de unieke cultuur absorberen en kunnen enkel hopen om het voorrecht te mogen genieten om de dansrituelen van de Masai te ervaren. Verder zullen we een praatje met hen slaan op hun markten terwijl we de gehele tijd worden ondergedompeld in hun traditionele manier van leven. Terug naar het kamp voor de nacht door te brengen.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 11: Arusha

Na een vroege start zetten we koers richting Arusha, de stad aan de voet van de prachtige Meruberg. Hier brengen we de namiddag door, terwijl we deze levendige stad en haar plaatselijke marktjes verkennen. Het avondmaal wordt op eigen kosten genuttigd in één van de plaatselijke restaurants.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 12: Transport naar Nairobi

Na het ontbijt vertrekken we richting Nairobi (occasioneel gebruiken we hiervoor een shuttle bus). Deze weg loopt door prachtige landschappen en op een heldere dag krijgt u een verbluffend uitzicht op de machtige Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg. Op weg naar Nairobi City passeren we langs de luchthaven voor diegenen die vandaag reeds vertrekken. Reizigers die nog langer in Nairobi blijven of hun reis vandaar verderzetten, worden naar het stadscentrum gebracht.

Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Kenia en TanzaniaKenia en TanzaniaKenia en TanzaniaKenia en TanzaniaKenia en Tanzania

Vertrek

Deze expeditie vertrekt om de twee weken op zaterdag vanuit Nairobi.

Inbegrepen highlights

 • Nairobi
 • Great Rift Valley
 • Mount Longonot
 • Hells Gate
 • Begeleide wandelingen
 • Masai Mara Nationaal Park
 • Naivashameer
 • Arusha
 • Victoriameer
 • Serengeti Nationaal Park
 • Ngorongorokrater
 • Masaidorp

 

Optionele activiteiten

 • Serengeti Ballonvaart

Belangrijke informatie

Om zo goed mogelijk van deze expeditie te kunnen genieten is een open en flexibele instelling vereist. Wegen, het weer en andere onvoorziene omstandigheden kunnen ons verplichten de reisweg aan te passen. Een slaapzak, kussen en handdoeken zijn vereist voor deze expeditie. Visums zijn vereist voor de meeste nationaliteiten om Kenia en Tanzania binnen te kunnen. Deze zijn de verantwoordelijkheid van de deelnemers en zij zorgen er best voor dit reeds op voorhand in orde te brengen met de respectievelijke autoriteiten. Naargelang het seizoen kunnen malariavoorzorgsmaatregelen aangeraden zijn. Een kleine rugzak wordt aangeraden. De aanbevolen munteenheid voor deze expeditie is de US Dollar, in kleine coupures voor de niet-inclusieve uitgaven. De prijs dekt de transporten van en naar Nairobi, accommodaties, groepsuitrusting, toegangsgelden, toegangsgelden voor de Parken, professionele gidsen en de meeste maaltijden. De prijs dekt geen alcoholische- of frisdranken, mineraalwater, curiosa, visums, taksen, fooien, taxi's of optionele excursies. Alvorens te vertrekken, zullen de deelnemers een overeenkomst moeten tekenen, waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien.