Onze rondreizen

Onze lodges

Oeganda

12-daagse kampeersafari
Entebbe - Jinja

Vanaf
€ 1995.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

Oeganda, “de Parel van Afrika”, biedt een unieke verscheidenheid aan wilde dieren, natuurschoon en vriendelijke inwoners die allemaal samen van dit land één van Afrika’s verborgen diamanten maken. Deze expeditie omvat natuurlijk de voor de hand liggende attracties, zoals rondtrekken in de inheemse wouden op zoek naar wilde gorilla’s en chimpansees, zowel als het verkennen van weidse waterwegen, geheimzinnige dorpjes verborgen in de mist. Maar ook de minder bekende beelden van boomklimmende leeuwen, reusachtige poelen met nijlpaarden, en natuurlijk de eindeloze verscheidenheid aan kuddedieren op de vlaktes, komen aan bod. Deze expeditie tracht de schoonheid van de landschappen, de bevolking en het wild dierenrijk van Oeganda aan bod te laten komen. We zullen ongeveer 2000 km afleggen, waarvan sommige op verschrikkelijk slechte wegen, maar de beloningen zijn ongeëvenaard. Het weer, de wegen en andere plaatselijke omstandigheden zullen bij elke expeditie hun rol spelen bij het bepalen van de route die gekozen wordt, en indien nodig zullen we de route in tegenovergestelde richting afleggen. Deelnemers zullen op dit vlak dan ook flexibel moeten zijn en uitgerust met een open geest en de nodige spontaniteit om maximaal te kunnen genieten van de uitzonderlijke verrassingen die Uganda te bieden heeft.

Vlaanderen Vakantieland heeft deelgenomen aan de Oeganda expeditie en heeft er een fantastische reportage over gemaakt. Als je wil weten hoe een Drifters reis in Oeganda verloopt, klik dan hier

Programma

Dag 1: Entebbe - Lake Mburo Nationaal Park

Vertrekkend uit het Lake Heights Hotel in Entebbe om 08u00, zoeken we onze weg door de bruisende stad alvorens onze reis westwaarts te beginnen. Op onze planning vandaag staat een bezoek aan de lokale markt en een stop aan de evenaar. Deze namiddag betreden we het Lake Mburo Nationaal Park, bekend voor zijn wild op de vlaktes en grote nijlpaardpopulaties. We slaan ons kamp op aan de oevers van het meer.

Camping Inbegrepen maaltijden Avondmaal

Dag 2: Ondoordringbare Woud van Bwindi

We beginnen de dag met een safaritocht/wandeling en verlaten dan het park via een landschap van golvende heuvels bezaaid met banaanplantages en kuddes van het indrukwekkende langhoornige Ankolevee. Deze namiddag rijden we over ruwe bergwegen, langs afgelegen dorpen – vaak verscholen in de mist – naar het Ondoordringbare Woud van Bwindi. Ons kamp voor die nacht zal zich aan de rand van dit woud bevinden. 

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 3-4: Bwindi Gorilla Trektocht

Op één van beide dagen zullen we ons begeven op wat ongetwijfeld het hoogtepunt van de expeditie zal worden – de Gorilla Trektocht! We verdelen ons in kleine groepjes en met lokale gidsen trekken we er in het woud op uit om een familie van die uiterst zeldzaam geworden wilde berggorilla’s te vinden en er wat tijd mee door te brengen. Aangezien de Gorilla Permits beperkt zijn, voorzien we twee dagen om met de hele groep te kunnen deelnemen. Moesten op dag 4 alle Permits voor de hele groep voorradig zijn, dan trekken we er op dag 3 op uit om een bezoek te brengen aan het Bunyonimeer. Gedurende onze Gorilla Trektocht zullen we ook genieten van enkele wandelingen in de dorpen en uitkijken naar de prachtige vogels die de rand van het woud bewonen.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 5-6: Koningin Elizabeth Nationaal Park – Ishasha

De bergen en wouden laten we nu achter ons, en we laten ons naar beneden vallen tot op de graaslanden van het Koningin Elizabeth Nationaal Park, waar we twee nachten zullen kamperen in een afgelegen kamp. Naast de overvloedig aanwezige zoogdieren, reptielen en vogelsoorten, is Ishasha ook bekend voor haar reusachtige, in bomen klimmende leeuwen. We zullen deelnemen aan een uitgebreide safari op zoek naar leeuwen in de hoge vijgenbomen, en op de vlaktes naar ander wild.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 7: Koningin Elizabeth Nationaal Park – Rwenzori Bergen

Nadat we onze spullen hebben ingepakt, reizen we door het park en het Maramagambo Woud en zetten onze weg verder naar Rwenzori, "de bergen van de maan". Na ons kamp te hebben opgeslagen in een lokaal gemeenschapscentrum, zullen we genieten van een lange wandeling tussen de talloze dorpen en het bos tot bovenaan het Rwenzori uitkijkpunt. 5000 meter boven het zeeniveau uitrijzend, zijn de flanken van deze bergen bedekt met tropische wouden en zijn de toppen zelfs vaak bedekt met sneeuw. Een onwezenlijk uitzicht, gezien hun nabijheid tot de evenaar.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 8: Murchison Falls Nationaal Park

Na een vroege start verlaten we de bergen en dalen af naar de lumineuze grote theeplantages rond Fort Portal. We leggen vandaag grote afstanden af en meestal op ruwe wegen. Ons doel voor deze avond is het Kanyio-Pabidi kamp in het Murchison Falls Nationaal Park en biedt relatief comfortabele faciliteiten.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 9-10: Murchison Falls/ Victoria Nijl

Vroeg in de ochtend maken we een begeleide wandeling op zoek naar een familie chimpansees. Hopelijk kunnen we een uurtje met de familie doorbrengen voordat we terug naar het kamp keren. Vandaar rijden we naar de Murchisson Watervallen, een kleine opening langs waar het water van de Nijl 40m naar beneden valt in de Rift Vallei. Hier zullen we wat tijd doorbrengen om de watervallen te verkennen. Vervolgens reizen we stroomafwaarts om de Nijl over te steken om zo te kunnen genieten van een safari in het noordelijke deel van het park. Hier kamperen we twee nachten in een gebied waar veel wild aanwezig is.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 11: Ziwa Neushoorn-reservaat

Vroeg uit de veren voor een rustige boottocht op de Nijl. We hopen veel dieren te spotten langs de oevers en natuurlijk in het water (sommige periodes van het jaar is het niet mogelijk om deze boottocht te doen). Op het einde van de boottocht worden we opgewacht door de truck. Van hier reizen we door naar Ziwa Rhino Sanctuary, een project dat opgericht werd om de neushoorn te herintroduceren in zijn natuurlijke habitat. We slaan ook hier ons kamp op.

Cabin Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 12: Jinja

Deze ochtend kunnen deelnemers die dat wensen te voet op Neushoorntrektocht gaan door de dichte bush (optionele excursie). Nadat we de laatste keer ons kamp hebben opgebroken, vertrekken we richting Jinja waar we onze laatste nacht doorbrengen in relatief comfort in het Adrift kamp. Vanavond genieten we van een zelf te bekostigen avondmaal in een restaurant om het einde van onze avonturen te vieren. 

Cabin Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal

Dag 13: Jinja

Na het ontbijt is er tijd voor optionele activiteiten. Om 14u00 keert de truck terug naar Entebbe (aankomst +/- 17u). De rondreis eindigt bij aankomst in het Lake Heights Hotel. Indien gewenst droppen we klanten af op de luchthaven, maar niet voor 18 uur!
De Nijl biedt nog een niet te missen ervaring: één van de wildste ‘One Day White Water Rafting’ ter wereld. Vanuit het Adrift kamp kunnen deelnemers er ook voor kiezen om een lokaal gemeenschapsproject te verkennen. Beide van deze activiteiten zijn optioneel en zelf te bekostigen. We raden diegene aan die één van de activiteiten wil ervaren of gewoon een dagje wil ontspannen aan ‘De Bron Van de Nijl’ om een extra nacht in Jinja te boeken.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Opmerkingen

 • Deelnemers die hun Oost-Afrika ervaring willen verlengen kunnen naar Nairobi reizen over land of per vliegtuig om zich daar op zaterdag bij onze 12-daagse Oost-Afrika expeditie te vervoegen.
 • Luchthaventransporten Entebbe-Kampala of Jinja- Entebbe kunnen via Drifters geboekt worden.
 • Pre- en postnachten in de Cassia Lodge in Kampala of het Adrift River Camp in Jinja kunnen via Drifters geboekt worden. Omwille van het beperkte aantal plaatsen in Adrift River Camp kunnen kamers moeten gedeeld worden. Let op: in dit kamp zullen de deelnemers slaapzakken gebruiken; beddengoed is niet aanwezig.
 • Indien nodig zal deze reisweg in tegenovergestelde richting afgelegd worden.

 

OegandaOegandaOegandaOegandaOeganda

Vertrek

Deze expeditie vertrekt elke tweede zondag vanuit Entebbe.

Inbegrepen highlights

 • Kampala
 • Evenaar
 • Mburo Nationaal Park
 • Ondoordringbaar Woud van Bwindi
 • Gorilla Trek
 • Koningin Elizabeth Nationaal Park
 • Boomklimmende Leeuwen – Ishasha
 • Dorpswandelingen
 • Birding walks  
 • Chimpansee Trektocht
 • Kazinga Kanaal
 • Rwenzori – Bergen van de maan
 • Kaniyo-Pabidi
 • Murchison Watervallen + Nationaal Park
 • Victoria-Nijldelta boottocht
 • Ziwa neushoornreservaat

 

Optionele activiteiten

 • Neushoorntrektocht Te Voet
 • 'Bron van de Nijl'
 • Pygmeeëndorpbezoek
 • Nijl White Water Rafting
 • Bungeejumpen

Belangrijke informatie

Voor deze expeditie is een open en flexibele instelling vereist om overweg te kunnen met omleidingen, vertragingen en andere ongemakken eigen aan het reizen in ontwikkelingslanden. Een slaapzak, kussen en handdoeken zijn vereist voor deze expeditie. Visums zijn vereist voor de meeste nationaliteiten om Oeganda binnen te kunnen. Het verkrijgen hiervan is de verantwoordelijkheid van de deelnemers. Malariavoorzorgsmaatregelen zijn aangeraden en inentingen tegen gele koorts zijn vereist. Een kleine rugzak is aan te raden voor de trektochten. De aan te raden munteenheid voor deze expeditie is de US Dollar, in kleine coupures – alle biljetten zouden moeten gedateerd zijn 2000 of later. De prijs dekt alle transporten, accommodaties, groepsuitrusting, vergunningen en toegangsgelden, één gorilla- en één chimpanseetrektocht, safari’s en wandelingen, professionele gidsen en de meeste maaltijden. De prijs dekt geen Gorilla Permit (USD 615), alcoholische- of frisdranken, mineraalwater, curiosa, visums, taksen, fooien of optionele excursies. Alvorens te vertrekken zullen de deelnemers een overeenkomst moeten tekenen, waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien.