Onze rondreizen

Onze lodges

Namibië - kamperen

17-daagse kampeersafari
Windhoek - Windhoek

Vanaf
€ 1845.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

Het land van de onverbiddelijke zon, waar de grond de hemel lijkt te smeken om regen en de landschappen zich honderden kilometers aan één stuk door uitstrekken. Woestijnen waar men vol verwondering en verbazing staat te kijken naar de dieren en planten die er in slagen om in deze ontoegankelijke omgeving te overleven. Deze expeditie bestrijkt alle hoogtepunten van centraal en noordelijk Namibië, maar concentreert zich op andere, niet-platgetreden paden en attracties. Flexibiliteit, bereidheid om actief deel te nemen en respect voor de natuurelementen zijn essentieel om het maximum uit deze expeditie te halen.

Programma

Dag 1: Windhoek

Samenkomst om 14h00 in het hotel voor een korte briefing. Vervolgens ontdekken we gedurende een twee uur lange fietstocht de interessante wijk Katatura. Afsluiten doen we in het beroemde Joe's Beerhouse met een verrukkelijk diner (zelf te bekostigen).

Hotel

Dag 2: Windhoek – Kgalagadi

We laten de stad achter ons en rijden zuidelijk door de Kalahari woestijn. In de late middag komen we aan in ons kamp en genieten van een maaltijd onder de sterren.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 3: Kgalagadi Transfrontier Park

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd voor een eerste safari door het Kgalagadi Transfrontier Park, gekend voor zijn cheetah- en leeuwenpopulatie. 's Avonds verblijven we in één van de kampen van het park.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 4: Kgalagadi - Fish River Canyon

Vroeg in de ochtend, zijn we getuige van de zonsopgang boven de rode duinen. Na het ontbijt reizen we via één van de mooiste Kalahari wegen door talrijke hoge duinen met spectaculaire uitkijkpunten. We rijden via Keetmanshoop naar Fish River Canyon, de tweede grootste canyon ter wereld. We genieten van het uitzicht en gaan dan naar ons kamp voor de nacht: Ai –Ais.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 5: Fish River Canyon - Aus

Na een korte wandeling langs de canyon rijden we door naar het meest zuidelijke punt van deze rondreis: de Oranjerivier. We lunchen er en je kan tevens een verfrissende duik nemen in de rivier. Nadien rijden we door de Namib woestijn tot het dorpje Aus, waar we ons kamp opslaan.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 6: Aus - Luderitz - Kolmanskop - Aus

Vandaag moeten we vroeg uit de veren. Het spookstadje Kolmanskop is onze eerste stop. Het lijkt wel alsof deze plek door duinen is opgegeten. Nadien bezoeken we Luderitz en stoppen we voor wilde woestijnpaarden op weg naar Aus.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 7-8: Namib Desert Reserve

Vandaag reizen we naar het hart van Namibië. Onze volgende twee nachten verblijven we in het GREENFIRE DESERT CAMP. Dit kamp is gelegen tegen een rijzige rotsuitstulping in een beschermd gebied dat deel uitmaakt van het uitgestrekte Namib Rand Nature Reserve. Gedurende ons verblijf zullen we deelnemen aan uitgebreide wandelingen en safaritochten,  zowel overdag als ’s nachts om meer te leren over de fauna en flora in de woestijn.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 9: Sossusvlei

Nog voor zonsopgang trekken verder de eindeloze vlaktes over in de richting van de Sesriem Canyon en de adembenemende Sossusvlei Duinen. We zullen door deze duinen trekken per 4x4 maar zullen ook tijd doorbrengen met het beklimmen van deze spectaculaire zandduinen alvorens verder te gaan en ons kamp op te zetten in het midden van de woestijn.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 10-11: Swakopmund

Het Namibische Naukluft Park doorkruisend, bezoeken we het onheilspellende Maanlandschap en de wonderbaarlijke Welwitschia planten, waarvan sommige 2000 jaar oud zijn. Vervolgens reizen we verder richting de kuststad Swakopmund waar we twee nachten doorbrengen in de centraal gelegen, comfortabele GREENFIRE LODGE SWAKOPMUND. We verkennen deze vakantiestad en haar omgeving uitvoerig, en genieten er van een avondmaal in een lokaal restaurant (zelf te bekostigen). Deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om te quadbiken, te sandboarden of te skydiven (zelf te bekostigen). D10: B L – D11: B

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 12: Skeleton Coast - Spitzkoppe

Vandaag reizen we af richting de barre Skeleton Coast, decor voor vele schipbreuken, waarna we verder trekken naar Cape Cross waar duizenden Kaapse pelsrobben aan land komen. We reizen door de woestijn naar de torenhoge granieten rotspieken in Spitzkoppe. Na het verkennen van de aardlagen zetten we ons kamp op en genieten we van de zonsondergang in de bergen. We overnachten aan de voet van de berg.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 13: Twyfelfontein - Palmwag

Een lange dag : we vertrekken om een bezoek te brengen aan de Orgelpijpen en de rotsschilderingen van de Bosjesmannen in Twyfelfontein, alvorens Damaraland binnen te trekken en de Grootberg over te steken. We slaan ons kamp op in de buurt van de oase van Palmwag. Dit is één van de weinige rustplaatsen die gebruikt worden door de zeldzame Woestijnolifanten, en we hopen dan ook om deze prachtige dieren van dichtbij te kunnen zien.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 14-15: Etosha Nationaal Park

Vandaag trekken we het Etosha Nationale Park binnen. We zullen hier twee nachten slapen en op zoek gaan naar het grote wild waar dit park zo bekend voor staat. Eén avond zullen we doorbrengen aan een waterplas, waarbij we de dieren die komen drinken observeren. Gedurende ons verblijf ondernemen we uitgebreide safari's in het park.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 16: Etosha – Waterberg

Deze morgen verlaten we het park en bezoeken het Waterberg Plateau Nationaal Park. We ondernemen er een stevige wandeling met mooie vergezichten. We genieten van onze laatste nacht kamperen.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 17: Windhoek

Terug naar de beschaving. Na een rit van vijf uur komen we rond 13h00 aan in Windhoek. Einde van een onvergetelijke reis.

Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Opmerkingen

 

Namibië - kamperenNamibië - kamperenNamibië - kamperen

Vertrek

Deze expeditie vertrekt elke derde zondag vanuit Windhoek.

Inbegrepen highlights

 • Windhoek tour en township fietstocht
 • Kalahari Wild Camp
 • Kgalagadi Trans frontier National Park
 • Fish River Canyon
 • Ai-Ais Hot Springs
 • Orange River
 • Kolmanskop spookstad
 • Luderitz
 • Woestijnpaarden
 • Private Namib Desert Reserve 
 • Safari in open jeep
 • Wandelsafari
 • Nachtsafari in woestijn
 • 4x4 trip Sossusvlei duinen
 • Sesriem Canyon
 • Walvis Bay
 • Swakopmund
 • Skeleton Coast
 • Cape Cross Seal Colony
 • Brandberg
 • Twyfelfontein Rock Engravings
 • Palmwag Reserve
 • Etosha National Park
 • Waterberg National Park  

Optionele activiteiten

 • Quadbiken
 • Zandboarden
 • Skydiven
 • Marine Wildlife Boottocht

Belangrijke informatie

Bij deze expeditie moet redelijk veel gewandeld worden. Het is dus aangeraden om te voorzien in een kleine rugzak. Verder zijn ook een slaapzak, handdoeken en kussen vereist voor deze expeditie. Seizoensgebonden antimalariamiddelen kunnen nodig zijn en kunnen ter plaatse worden verkregen. Gedurende de winter kunnen de nachttemperaturen tot onder nul zakken, terwijl gedurende de zomer de dagtemperaturen tot boven de 40 graden kunnen stijgen, dus wees hierop voorbereid. De meeste munteenheden kunnen bij aankomst in Windhoek of in andere steden gewisseld worden, maar ook hier moet er rekening gehouden worden met kantooruren. Kredietkaarten worden algemeen aanvaard. De prijs dekt alle transporten, accommodaties, maaltijden, koffie, thee, vruchtensappen bij ontbijt enz., groepsuitrusting, vergunningen en toegangsgelden en professionele gidsen. De prijs dekt geen alcoholische- of frisdranken, mineraalwater, de aangegeven maaltijden, curiosa, fooien en optionele excursies. Alvorens te vertrekken zullen de deelnemers een overeenkomst moeten ondertekenen, waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien.