Onze rondreizen

Onze lodges

Namibië - geaccommodeerd

17-daagse lodge safari
Windhoek - Windhoek

Vanaf
€ 2995.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

Het land van de immer brandende zon, waar de grond de hemel lijkt te smeken om regen en de landschappen zich honderden kilometers aan één stuk door uitstrekken. Woestijnen waar men vol verwondering en verbazing staat te kijken naar de dieren en planten die er in slagen om in deze ontoegankelijke omgeving te overleven. Deze expeditie doet alle hoogtepunten van centraal en noordelijk Namibië aan maar concentreert zich ook op niet-platgetreden paden en attracties. Flexibiliteit, bereidheid om actief deel te nemen en respect voor de natuurelementen zijn essentieel om het maximum uit deze expeditie te halen.

Programma

Dag 1: Windhoek

Samenkomst om 14h00 in het hotel voor een korte briefing. Nadien ontdekken we Katatura gedurende een twee uur durende fietstocht in deze interessante wijk. Nadien naar het beroemde Joe’s Beerhouse voor een heerlijk diner (zelf te bekostigen).

Hotel

Dag 2: Windhoek - Kgalagadi

We laten de stad achter ons en rijden zuidelijk door de Kalahari woestijn. In de late middag komen we aan in onze accommodatie in Kgalagadi.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 3: Kgalagadi Transfrontier Park

Na een uitgebreid ontbijt een eerste safari door het Kgalagadi Transfrontier Park gekend voor zijn cheetah- en leeuwenpopulatie. We verblijven vanavond in een van de restkampen in het park. .

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 4: Kgalagadi - Fish River Canyon

Vroeg in de ochtend, zijn we getuige van de zonsopgang boven de rode duinen. Na het ontbijt reizen we via één van de mooiste Kalahari wegen door talrijke hoge duinen met spectaculaire uitkijkpunten. We rijden via Keetmanshoop naar Fish River Canyon, de tweede grootste canyon ter wereld. We genieten van het uitzicht en gaan dan naar ons accommodatie voor de nacht: Ai –Ais.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 5: Fish River Canyon - Aus

Na een korte wandeling langs de canyon rijden we door naar het meest zuidelijke punt van deze rondreis: de Oranjerivier. We lunchen er en je kan zelfs even de rivier induiken. Nadien rijden we door de Namib woestijn tot het dorpje Aus waar we overnachten.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 6: Aus - Luderitz - Kolmaskop - Aus

Vroeg uit de veren. Onze eerste stop is het spookstadje Kolmanskop dat wel door de duinen lijkt opgegeten. Nadien bezoeken we Luderitz en stoppen we voor wilde woestijnpaarden op weg naar Aus.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 7-8: Namib Desert Reserve

Vandaag reizen we naar het hart van Namibië. Onze volgende twee nachten verblijven we in het GREENFIRE DESERT LODGE. Deze lodge ligt tegen een rijzige rotsuitstulping in een beschermde beschermd gebied dat deel uitmaakt van het uitgestrekte Namib Rand Nature Reserve. Gedurende ons verblijf zullen we deelnemen aan uitgebreide wandelingen en safaritochten,  zowel overdag als ’s nachts om meer te leren over de fauna en flora in de woestijn.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 9: Sossusvlei

Nog voor zonsopgang trekken verder de eindeloze vlaktes over in de richting van de Sesriem Canyon en de adembenemende Sossusvlei Duinen. We zullen door deze duinen trekken per 4x4 maar zullen ook tijd doorbrengen met het beklimmen van deze spectaculaire zandduinen alvorens verder te gaan naar onze accommodatie in de woestijn.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 10-11: Swakopmund

Het Namibische Naukluft Park doorkruisend, bezoeken we het Maanlandschap en de  Welwitschia planten, waarvan sommige 2000 jaar oud zijn. Vervolgens reizen we verder richting de kuststad Swakopmund waar we twee nachten doorbrengen in de centraal gelegen, comfortabele GREENFIRE SWAKOPMUND LODGE. We verkennen deze vakantiestad en haar omgeving uitvoerig, en genieten er van een avondmaal in een lokaal restaurant (zelf te bekostigen). Deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om te quadbiken, te zandboarden of te skydiven (zelf te bekostigen). D10: B L | D11: B 

Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 12: Skeleton Coast - Brandberg

Vandaag reizen we af richting de barre Skeleton Coast, decor voor vele schipbreuken, waarna we verder trekken naar Cape Cross waar duizenden Kaapse pelsrobben aan land komen. We reizen door de woestijn voor een bezoek aan de rotschilderingen van de Bosjesmannen in Brandberg. We overnachten aan de voet van de berg en hopen hier de zeldzame woestijnolifanten te zien.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 13: Twyfelfontein - Palmwag

Een lange dag; we vertrekken om een bezoek te brengen aan de Orgelpijpen en de rotsschilderingen van de Bosjesmannen in Twyfelfontein, alvorens Damaraland binnen te trekken en de Grootberg over te steken. We slaan ons kamp op in de buurt van de oase van Palmwag. Dit is één van de weinige waterplassen die gebruikt worden door de neushoorns en olifanten, en we hopen dan ook om deze prachtige dieren van dichtbij te kunnen zien. 

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 14-15: Etosha Nationaal Park

Vandaag trekken we het Etosha Nationale Park binnen. We zullen hier twee nachten slapen en op zoek gaan naar het grote wild waar dit park zo bekend voor staat. Eén avond zullen we doorbrengen aan een verlichte waterplas waarbij we de dieren die komen drinken observeren. Gedurende ons verblijf ondernemen we uitgebreide safari’s in het park. Elke nacht verblijven in een van de rest camps van het park in comfortabele accommodatie.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 16: Etosha - Waterberg

Deze morgen verlaten we het park en bezoeken het Waterberg Plateau Nationaal Park. We ondernemen er een stevige wandeling met mooie vergezichten.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 17: Windhoek

Terug naar de beschaving. Na een rit van 5 uur komen we rond 13h00 aan in Windhoek. Einde van een onvergetelijke reis.

Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Namibië - geaccommodeerdNamibië - geaccommodeerdNamibië - geaccommodeerdNamibië - geaccommodeerd

Vertrek

Deze expeditie vertrekt op geselecteerde zondagen vanuit Windhoek.

Inbegrepen highlights

 • Windhoek tour en Township fietstocht
 • Kalahari Wild Camp
 • Kgalagadi Trans frontier National Park
 • Fish River Canyon
 • Ai-Ais Hot Springs
 • Orange River
 • Kolmanskop spookstad
 • Luderitz
 • Woestijnpaarden
 • Private Namib Desert Reserve 
 • Safari in open jeep
 • Wandelsafari
 • Nachtsafari in woestijn
 • 4x4 trip Sossusvlei duinen
 • Sesriem Canyon
 • Walvis Bay
 • Swakopmund
 • Skeleton Coast
 • Cape Cross Seal Colony
 • Brandberg
 • Twyfelfontein Rock Engravings
 • Palmwag Reserve
 • Etosha National Park
 • Waterberg National Park  

Optionele activiteiten

 • Quadbiken
 • Zandboarden
 • Skydiven
 • Marine Wildlife Boottocht

Belangrijke informatie

Elke overnachting is in lodges waar bedlinnen en handdoeken worden voorzien. Accommodatie is volgens beschikbaarheid maar we bieden steeds gelijkwaardige alternatieven. Bij deze expeditie moet redelijk veel gewandeld worden. Het is dus aangeraden om te voorzien in een kleine rugzak. Seizoensgebonden antimalariamiddelen kunnen nodig zijn en kunnen ter plaatse worden verkregen. Gedurende de winter kunnen de nachttemperaturen tot onder nul zakken, terwijl gedurende de zomer de dagtemperaturen tot boven de 40 graden kunnen stijgen, dus wees hierop voorbereid. De meeste munteenheden kunnen bij aankomst in Windhoek of in andere steden gewisseld worden, maar ook hier moet er rekening gehouden worden met kantooruren. Kredietkaarten worden algemeen aanvaard. De prijs dekt alle transporten, accommodaties, maaltijden, koffie, thee, vruchtensappen bij ontbijt enz., groepsuitrusting, vergunningen en toegangsgelden en professionele gidsen. De prijs dekt geen alcoholische- of frisdranken, mineraalwater, de aangegeven maaltijden, curiosa, fooien en optionele excursies. Alvorens te vertrekken zullen de deelnemers een overeenkomst moeten ondertekenen, waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien.