Onze rondreizen

Onze lodges

Mozambique

14-daagse safari & strand expeditie
Johannesburg - Johannesburg

Selecteer een vertrekdatum:

Een trefpunt van beschavingen, culturen en landschappen dat vanaf het begin beïnvloed werd door nomadische stammen, Arabische handelaars, Britse zeelui en Portugese kolonisten, om vervolgens meer dan 20 jaar verscheurd te worden door burgeroorlog. Maar nu, na de teruggevonden vrede en met een snel groeiende economie, heeft ook het toerisme onlangs de draad weer opgenomen. Mozambique biedt de verkenner een rijkdom aan schatten in de vorm van ongerepte wildernis, natuurlijke schoonheid, verlaten stranden en een uniek cultureel erfgoed. Deze expeditie combineert de gekende attracties zoals het Krugerpark en Zululand, waar een overvloedige dierenpracht leeft in zijn natuurlijke omgeving, en een Swaziland wildpark. De expeditie zal daarnaast ook natuurlijke en culturele attracties bezoeken, en zal tijd doorbrengen aan verlaten stranden aan de Indische Oceaan, waaronder de Bazaruto Archipel. We genieten er van een nacht in de buurt van hoofdstad Maputo, waar we de Latino cultuur zullen opsnuiven. Hoewel er een 4x4 safarivoertuig wordt gebruikt, dienen deelnemers zich te verwachten aan vertragingen of andere ongemakken die gepaard gaan met het verkennen van een zo ruw terrein. Slechte wegen, uit hun oevers tredende rivieren en andere elementen die zich buiten onze controle bevinden, kunnen ongepland avontuur, omleidingen, enz. met zich meebrengen. Een open geest is essentieel. Soms zullen we deze expeditie ook in tegenovergestelde richting afleggen.

Programma

Dag 1: Johannesburg - Bushkamp

Vertrek in GREENFIRE LODGE JOHANNESBURG om 06u30. We zetten er koers richting het spectaculaire landschap van de Mpumalanga Provincie. We zullen er verscheidene bezienswaardigheden bezoeken, waaronder het pittoreske stadje Dullstroom en de Drie Rondavels die boven het Blyde Rivier Canyon Natuurreservaat uitsteken. Laat in de namiddag dalen we dan van deze steile hellingen af naar het Lowveldgebied, waar we overnachten in het comfortabele GREENFIRE BUSHVELD CAMP in het Balule Wildreservaat, een deel van het grotere Kruger Nationaal Park. Na het avondeten genieten we van een nachtsafari in open jeep.
Lodge Inbegrepen maaltijden Avondmaal

Dag 2: Bushkamp – Kruger

Samen met de Afrikaanse zon staan we op en vertrekken vanuit dit “Big 5”-reservaat voor een lange wandeling. Onze spoorzoeker zal proberen om dieren te laten zien in hun natuurlijke habitat en ons wat wegwijs proberen maken in de kunst van het spoorzoeken. We keren terug naar het kamp voor een gezonde brunch en een zwempartij, alvorens ons kamp af te breken en te verhuizen in de richting van het wereldbekende Kruger Park – algemeen erkend als Afrika’s meest succesvolle natuurreservaat. We zullen onze tijd hier doorbrengen met safaritochten op zoek naar de vele dieren- en vogelsoorten die dit gebied bewonen. We verblijven drie nachten in het park.
Lodge Inbegrepen maaltijden Middagmaal
Avondmaal

Dag 3-4: Kruger Nationaal Park

Twee dagen zijn gericht op het observeren van dieren in het Kruger Nationaal Park vanuit onze goed uitgeruste voertuigen. We gaan op zoek naar de “Big Five”. De gids zal de tijd nemen om te overtellen over de omgeving. We overnachten in het park. D3: B L D | D4: B L D
Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 5-6: Xai-Xai

Terwijl we het park verlaten, doorkruisen we de Limpopo Rivier en verschillende dorpjes en bereiken de uitnodigende Indische Oceaan. De tocht zal een gedeelte van het Transfrontier Peace Park bevatten dat grenst aan het Kruger Park. We verblijven twee nachten in een afgelegen strandresort verborgen op een grote duin. We genieten een volledige dag van surfen en verkenning van de omgeving. D5: B L D | D6: B L D
Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 7 – 9: Inhambane

We volgen de kust en rijden in noordelijke richting naar Maxixe waar we een uitstap maken met de lokale bevolking over de baai in een traditionele Dhow terwijl de gids doorrijdt om ons te ontmoeten in de oude handelshaven van Inhambane. We brengen wat tijd door met het bezoeken van de levendige lokale markt alvorens verder te trekken naar onze accommodatie op het strand. We verblijven drie nachten in relatief comfort in casitas (traditionele huisjes) nabij Barra. Gedurende ons verblijf zullen we ontspannen, snorkelen, zonnebaden en de verlaten stranden verkennen waar Mozambique zo bekend voor staat. Op onze laatste avond genieten we van een warme maaltijd (zelf te bekostigen). Degenen die dat wensen kunnen diepzeeduiken (zelf te bekostigen). D7: B L D – D8: B L D – D9: B L
Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 10: Maputo

Volledig uitgerust zetten we onze reis verder langs de kust naar de hoofdstad Maputo en verkennen deze eens zo grootse stad. Maputo barst van de Latino-cultuur met zijn straatcafés, muziek en levendige markten. We brengen de nacht door in een comfortabel hotel. Vanavond eten we in een plaatselijk restaurant en proeven er enkele van de lokale vis- en schaaldiermenu’s (zelf te bekostigen). Voor de dapperen onder ons is de Peri-Peri een must.

Hotel Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal

Dag 11: Swaziland Game Park

Met nieuw enthousiasme keren we terug naar de wildernis. Vandaag zoeken we onze weg in zuidelijke richting en betreden het kleine koninkrijk van Swaziland. We spenderen de volledige namiddag aan het verkennen van het wildreservaat waarvoor dit gebied gekend is en kamperen de nacht.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 12-13: Zululand

Vandaag keren we terug naar Zuid-Afrika en treden zo het gebied binnen dat eens geregeerd werd door de vermaarde Shaka Zulu. Dit is een regio vol wildreservaten en impressionante landschappen. De volgende twee nachten brengen we door in een bush camp in Zululand omgeven door adembenemende uitzichten. De reservaten in dit gebied zijn weelderig en bieden bescherming aan een groot aantal inheemse dieren, waaronder de zwarte en witte neushoorn. Ervaren gidsen zullen ons begeleiden op een uitgebreide safari. De activiteit laat ons toe om de fauna en flora van Zululand te waarderen. D12: B L D | D13: B L D
Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 14: Johannesburg

Onze reis vandaag neemt ons mee door het hart van Kwazulu-Natal. We zullen talloze landelijke Zuludorpen en spectaculaire landschappen passeren op onze weg terug naar huis. We komen in de late namiddag aan in de GREENFIRE LODGE JOHANNESBURG.
Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
MozambiqueMozambiqueMozambiqueMozambiqueMozambique

Vertrek

Deze expeditie vertrekt elke derde zondag vanuit Johannesburg.

Inbegrepen highlights

 • Private Bushkampen “Big Five”
 • Ongerepte zandstranden
 • Kruger Nationaal Park
 • Maputo
 • Onverkende Wildernis
 • Swaziland wildpark
 • Zululand wildreservaat
 • Hluhluwe Wildreservaat
 • Afgelegen Bushcamping
 • Dhow boottocht
 • Dorpscultuur te Mozambique

Optionele activiteiten

 • Snorkelen
 • Boottocht
 • Diepzeeduiken
 • Zeekajakken

 

Belangrijke informatie

Soms kan de tour doorgaan in de omgekeerde richting. Wegcondities, uit hun oevers tredende rivieren of andere factoren buiten onze controle, kunnen leiden tot grote omwegen en/of andere ongemakken – vooral na zware regenval. Elke overnachting is in lodges waar bedlinnen en handdoeken worden voorzien. Naast een avontuurlijke instelling is een visum voor de meeste nationaliteiten vereist om Mozambique te kunnen bezoeken. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van de deelnemers en moet op voorhand worden geregeld en afgehaald. Naargelang het seizoen kunnen malariavoorzorgsmaatregelen aangeraden zijn. Deze kunnen ter plaatse aangekocht worden. Indien beschikbaar, breng een duikbril en zwemvliezen mee om te snorkelen. Faciliteiten om te diepzeeduiken zullen beschikbaar zijn op enkele van de strandresorts – deelnemers die hieraan deel willen nemen dienen de nodige certificaties mee te brengen. De aan te raden munteenheid voor deze expeditie is de Zuid-Afrikaanse Rand. Deze kan aangekocht worden in de Johannesburg Luchthaven. De prijs dekt alle transporten, accommodaties, maaltijden zoals vermeld, toegangsgelden, vergunningen, groepsuitrusting en professionele gids. De prijs dekt geen alcoholische- of frisdranken, mineraalwater, curiosa, visums, fooien, optionele excursies en uitgaven van persoonlijke aard. Alvorens te vertrekken zullen de deelnemers een overeenkomst moeten tekenen, waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien.