Onze rondreizen

Onze lodges

Kruger Park

5-daagse bushveld safari
Johannesburg - Johannesburg

Vanaf
€ 655.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

Het Mpumalange gebied is er één met grote contrasten. In het westen wordt het begrensd door rijzige rotswanden met weelderige, inheemse wouden, kristalheldere stromen en razende watervallen die zich naar beneden storten richting het vlakke Lowveld bushveld, één van de rijkste en meest gediversifieerde fauna en floragebieden ter wereld. Daarnaast zijn ook verschillende private reservaten en het Kruger Nationaal Park in dit gebied gelegen. We brengen zowel tijd door in het park als in ons eigen aangrenzend privaat reservaat. Aangezien onze parken privaat-eigendom zijn, beschikken we over de mogelijkheid om geleide wandeltochten en rondritten met een open wagen te organiseren.

Programma

Dag 1: Johannesburg - Bush Lodge

Vertrek om 06u30 in GREENFIRE LODGE JOHANNESBURG langs de pittoreske weg naar Mpumalanga. Onderweg bezoeken we Dullstroom, steken we Robbers Pass over en brengen tijd door in het eigenzinnig en ouderwetse historische stadje Pilgrim’s Rest. We brengen ook een bezoek aan Bourke’s Luck Potholes en de Blyde River Canyon. Daarna zoeken we onze weg neerwaarts langs de steile rotswanden naar het Lowveld bushveld waar we overnachten in ons goed uitgeruste GREENFIRE BUSH LODGE. De lodge grenst aan het Kruger Park en is smaakvol ingericht. Bovendien gaat het volledig op in zijn omgeving. Daarnaast biedt het comfortabele bedden, uitgeruste badkamers, een verfrissend zwembad en een verbluffend uitzicht over de omliggende bush. Het avondeten wordt klaargemaakt boven een open vuur.
Lodge Inbegrepen maaltijden Avondmaal

Dag 2: Bush Lodge

We beginnen de dag met de gebruikelijke koffie en beschuiten, alvorens te vertrekken op een game walk. We wandelen ongeveer 3 uur op zoek naar wild. Van tijd tot tijd wordt er even gepauzeerd om meer te leren over ‘the ways of the bush’. Een Drifters’ gids en spoorzoeker leidt alle wandelingen. Vervolgens keren we terug naar de lodge voor een late brunch, waarna het tijd is om te ontspannen rond het zwembad en te genieten van de omgeving. In de namiddag maken we een safaritocht vanuit een open auto die overgaat in een uitgebreide nachtsafari. Door ’s nachts te vertoeven in de bush zijn we in staat om nachtdieren te observeren die anders voor ons verborgen zouden blijven. Dezelfde avond genieten we nog van een hartige bush “braai” en vallen alweer met het geluid van de wildernis in slaap.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 3: Panorama route - Hazyview

We starten de dag met een stevig ontbijt vooraleer we de hoogtepunten van de Panorama Route gaan ontdekken. Bij onze eerste stop zullen we de indrukwekkende Blyde River Canyon bewonderen, waarna we verdergaan naar Bourke’s Luck Potholes, Gods Window en het gezellige stadje Graskop, waar we zullen lunchen in Harry’s Pancake Bar (voor eigen rekening). In de namiddag dalen we af naar de Kowyn Pass en na een goed gevulde dag trekken we naar de GREENFIRE LODGE HAZYVIEW, een blokhut die op spectaculaire wijze langsheen de oever van de Sabierivier gebouwd is op palen uit het inheemse, subtropische woud. We verblijven er twee nachten.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 4: Kruger National Park

Een vroege start, we vertrekken bij zonsopgang en rijden een korte afstand naar het zuidelijk gedeelte van het Kruger National Park. Hier brengen we de volledige dag door met het bekijken van dieren vanop de hoge uitkijkpost van het volledig uitgeruste voertuig. De gids zal het gedrag van de dieren uitleggen die we in deze fascinerende omgeving zien. Onderweg stoppen we op verschillende locaties om onze benen te strekken, te genieten van onze brunch, en rond te dwalen langs de rest camps van het park. In de late namiddag verlaten we het park en keren we terug naar het comfort van onze GREENFIRE LODGE HAZYVIEW.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 5: Johannesburg

Na een ontspannende ochtend vertrekken we richting Johannesburg om daar aan te komen in de late namiddag.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Opmerkingen

 

Kruger ParkKruger ParkKruger Park

Vertrek

Deze expeditie vertrekt elke zondag vanuit Johannesburg.

Inbegrepen highlights

 • Boswandelingen
 • Bush Walks – “Big Five”
 • Safari in open voertuig
 • Private Wildreservaten
 • Kruger Park
 • Panorama Route rit
 • Exclusieve Bush Lodge
 • Dullstroom
 • Blyde River Canyon
 • Nachtsafari
 • Kruger Park rit

Optionele activiteiten

Nachtsafari in Kruger Park

Belangrijke informatie

Elke overnachting is in lodges waar bedlinnen en handdoeken worden voorzien. Seizoensgebonden antimalariamiddelen zijn raadzaam en kunnen ter plaatse worden verkregen. Te voet wild spotten is niet eenvoudig, dus hechten we ook belang aan enkele kleinere aspecten van de bush. Het kan heel erg heet worden en aangepaste voorzorgen tegen zonnebrand dienen dan ook genomen te worden. De prijs dekt alle transporten, accommodaties, maaltijden, koffie, thee, vruchtensappen bij ontbijt enz., wandelingen, safari’s, vergunningen en toegangsgelden, groepsuitrusting en een professionele gids. De prijs dekt geen alcoholische- of frisdranken, mineraalwater, curiosa, fooien en maaltijden gedurende het transport van en naar Johannesburg.. Alvorens te vertrekken zullen de deelnemers een overeenkomst moeten ondertekenen waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien.