Onze rondreizen

Onze lodges

Kaapstad via Victoria Watervallen tot Johannesburg - geaccommodeerd

24-daagse lodge safari
Kaapstad - Victoria Falls - Johannesburg

Vanaf
€ 3645.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

Van de dynamische stad Kaapstad tot de verzengende woestijnen van Namibië en de wildreservaten in Botswana en Zimbabwe. Deze expeditie probeert de hoogtepunten van de regio aan te doen. Op een reis vol contrasten zullen we kanovaren op de Oranjerivier, gigantische zandduinen beklimmen, safaritochten maken in enkele van Afrika’s bekendste parken en de machtige Victoria Watervallen aanschouwen. Op deze tocht overbruggen we grote afstanden op soms slechte en afgelegen wegen. Deelnemers moeten hier dan ook op voorbereid zijn. De natuurlijke wonderen die voor ons in het verschiet liggen, vergoeden echter ruimschoots enig gebrek aan comfort. Althans voor diegenen die echt op zoek zijn naar avontuur..

Programma

Dag 1-2: Kaapstad

We ontmoeten elkaar in de GREENFIRE LODGE CAPE TOWN om 13u00 waarbij we de namiddag doorbrengen met de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. We verblijven hier anderhalve dag en zullen in die tijd de Tafelberg opwandelen, Kaappunt bezoeken, het Waterfront, Houtbaai, de Stellenbosch wijnlanden en verschillende andere bezienswaardigheden. Ons uiteindelijke, precieze programma zal afhangen van het weer. (Lunch en avondmaal voor eigen rekening)

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 3: Westkust

We laten de Moederstad achter ons, en na een bezoek aan het Blouberg Strand voor een laatste blik op de Tafelberg vanuit de tegenoverliggende baai, reizen we langs de Westkust naar het noorden. Uiteindelijk rijden we via het “Swartland” onze voorlopige bestemming, Namaqualand, binnen. In de vroege lente komt deze gewoonlijk barre regio tot leven met het ontluiken van verscheidene, aan de woestijn aangepaste bloemenvariëteiten. Overnachting aan de kust. 

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 4–5: Oranjerivier

Vandaag steken we de grens met Namibië over en leggen dan de korte afstand af tot aan ons basiskamp op de oevers van de Oranjerivier. Van hieruit vatten we ons kanoavontuur aan. De Oranjerivier levert een adembenemend spektakel: een groen lint dat door de woestijn en de rijzige bergen van het Richtersvelt Nationaal Park kronkelt. We verblijven twee nachten in een comfortabele accommodatie en genieten van een kanotocht op de tweede dag. In de late namiddag keren we terug naar het basiskamp om te relaxen en te genieten van de mooie omgeving.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 6: Fish River Canyon - Namib

Vandaag gaan we in één ruk door naar de Fish River Canyon, de op één na grootste in de wereld in zijn soort. Na bezoek aan de uitzichtpunten en verkenning van de rand van de canyon, reizen we verder naar de Namib woestijn met picknicklunch onderweg. In de late namiddag komen we aan in GREENFIRE DESERT LODGE.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 7: Namibische woestijn

GREENFIRE DESERT LODGE ligt in ons privaat wildreservaat in het Namibrand Natuurreservaat. De lodge is op spectaculaire wijze genesteld tegen een rotsformatie tussen steile bergen en een rood duinenlandschap. Gedurende ons verblijf zullen we begeleide wandelingen en rondritten maken, waaronder een nachtsafari in het reservaat waar we de dieren van dichtbij zullen waarnemen.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 8: Sossusvlei

Na een vroege start trekken we rechtstreeks de duinenvelden van de Sossusvlei binnen. Het laatste deel van onze reis in de duinen zal door het grof zand zijn, en hiervoor gebruiken we een open 4x4 voertuig. Na het beklimmen van de duinen met prachtige uitzicht op de top, keren we terug naar ons voertuig en zetten de reis verder naar de eigenzinnige handelspost van Solitaire waar we zullen overnachten.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 9: Solitaire - Swakopmund

Een korte reis vandaag. We kruisen de Kuiseb Canyon en het Naukluft Park naar de kuststad Swakopmund waar we twee nachten verblijven in GREENFIRE LODGE SWAKOPMUND. 's Avonds gaan we eten in een lokaal restaurant (voor eigen rekening).

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal

Dag 10: Swakopmund

De GREENFIRE LODGE SWAKOPMUND vormt de ideale locatie om Swakopmund met haar stranden, markten, curiositeitenwinkeltjes en haar groot aantal mogelijkheden aan avontuurlijke uitdagingen - waaronder quadbiking, skydiving, paardrijden, duinboarding, en vele andere - te verkennen. Ook het nachtleven in Swakopmund is een kennismaking waard. Vanavond genieten we van een maaltijd op restaurant (zelf te bekostigen).

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 11: Brandberg

Vandaag trekken we noordwaarts langs de Skeleton Coast tot aan de zeehondenkolonies van Cape Cross. We reizen door de woestijn voor een bezoek aan de rotschilderingen van de Bosjesmannen in Brandberg. We overnachten aan de voet van de berg en hopen hier de zeldzame woestijnolifanten te zien.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 12-13: Etosha

Om van een ongelofelijke wildlife-ervaring te kunnen genieten, trekken we vandaag het Etosha Nationaal Park binnen en genieten we van een uitgebreide safari in de namiddag. We keren terug naar het kamp om daar de avond door te brengen met het observeren van wild aan een verlichte waterplas. De gids zal uitleg geven bij de verschillende geluiden in de omgeving.

Cabin Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 14: Caprivi

We laten de woestijn achter ons en zetten onze tocht verder naar het noorden tot aan het groene Caprivi gebied. Vannacht verblijven we langs de oevers van de machtige Okavango Rivier.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 15-16: Okavango Delta

Een korte rit naar Pan Handle vanwaar we een boottocht maken naar het hart van de Okavango Delta. Eens in de Delta trekken we verder per Mekoro – een traditionele uitgeholde kano’s naar ons verafgelegen kamp. Nu komen we aan in het werkelijke wonderland van de natuur waar we een enorme verscheidenheid aan diersoorten aantreffen. We verblijven 2 nachten in het wild en verkennen dit ongerepte paradijs.

Cabin Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 17: Maun

Deze ochtend genieten we van een mekoro en boottransfer over de Pan-Handle terug naar het voertuig. Vervolgens reizen we door de Kalahari naar Maun en de DRIFTERS MAUN LODGE waar we in de namiddag ontspannen aan het zwembad.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 18: Makgadikgadi zoutpannen

Na een ontspannende ochtend genieten we van een brunch waarna we oostwaarts trekken, richting de Makgadikgadi zoutpannen. Naast het grimmige landschap zijn de zoutvlaktes bekend om de talrijke vogels en woestijndieren. Zonder het oppervlak te verstoren, trekken we naar een afgelegen plek waar we ons kamp opzetten en genieten van de rust en sereniteit. Hoewel we tenten opzetten, raden we aan om de nacht door te brengen onder de prachtige sterrenhemel. Indien de zoutvlaktes ontoegankelijk zijn om te kamperen, zullen we gebruikmaken van een alternatieve kampeerplaats in de regio.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 19: Kasane-Victoria Watervallen

We reizen naar de Chobe rivier en het aangrenzend nationale park waar grote kuddes olifanten verzamelen aan het water. In de namiddag maken we een boottocht in het Chobe Nationaal Park. Vervolgens steken we de grens over naar Victoria Falls waar we twee nachten in comfort verblijven in GREENFIRE LODGE VICTORIA FALLS. Eén avond genieten we van een braai.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 20: Victoria Watervallen

Deze morgen worden we wakker in de “Hoofdstad van het Avontuur in Afrika”: de Victoria Watervallen. We zullen hier een volledige dag blijven, waardoor we voldoende tijd hebben om zowel de watervallen te verkennen als om deel te nemen aan de talloze activiteiten die hier worden aangeboden: wildwaterraften, bungeejumpen, aircraft flip, enz. (Avondmaal lunch zelf te bekostigen).

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 21: Hwange

Na wat vrije tijd in de stad, gaan we opnieuw de wildernis in. We leggen de korte afstand tot aan Hwange af, bekend als één van Afrika’s meest succesvolle conservatieparken. Na een uitgebreide safari in open jeep, overnachten we in onze accommodatie en genieten we van de geluiden van de omliggende wildernis.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 22: Bulawayo – Matobo

the Vandaag reizen we richting zuiden tot aan de ruime straten van Bulawayo, Zimbabwes tweede grootste stad. We trekken dan verder tot in het Matobogebied waar we in de namiddag een rondrit in het Nationale Park maken om naar dieren te kijken, en om de sporen van neushoorns te voet door de bush te volgen. Vannacht overnachten we tussen de balancerende rotsblokken waarvoor dit gebied bekend staat. 

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 23: Machete

Zuidwaarts vertrekkend steken we vandaag terug de grens met Zuid-Afrika over en reizen verder tot aan ons bushkamp dat in een privaat wildreservaat in de Limpopovallei ligt.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 24: Johannesburg

Deze morgen maken we een korte wandeling naar de prachtige tekeningen van de Bosjesmannen die ons kamp omgeven alvorens de terugreis naar Johannesburg aan te vangen. We komen in de late namiddag aan in de GREENFIRE LODGE JOHANNESBURG.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Kaapstad via Victoria Watervallen tot Johannesburg - geaccommodeerdKaapstad via Victoria Watervallen tot Johannesburg - geaccommodeerdKaapstad via Victoria Watervallen tot Johannesburg - geaccommodeerdKaapstad via Victoria Watervallen tot Johannesburg - geaccommodeerdKaapstad via Victoria Watervallen tot Johannesburg - geaccommodeerd

Vertrek

Deze expeditie vertrekt op geselecteerde zaterdagen vanuit Kaapstad.

Inbegrepen highlights

 • Tafelberg
 • Oranjerivier kanotocht
 • Duinklimmen
 • Victoria Watervallen Nationaal Park
 • Chobe National Park boottocht
 • Namib woestijn
 • Etosha Nationaal Park
 • Matobo Nationaal Park
 • Okavango Delta
 • Nachtsafari in woestijn
 • 4x4 rit naar Sossusvlei
 • Neushoorn trektocht

Optionele activiteiten

 • Safarivlucht Okavango
 • Quadbiken
 • Bungeejumpen
 • Wildwaterraften
 • Skydiven
 • Marine Wildlife boottocht

Belangrijke informatie

Elke overnachting is in lodges waar bedlinnen en handdoeken worden voorzien. Enkel in Makgadikgadi zoutpannen (dag 18) wordt er overnacht in tenten en voorziet drifters bedlinnen. Deze expeditie legt grote afstanden af en is dan ook niet geschikt voor minder avontuurlijke mensen. Een geldig paspoort is vereist. Seizoensgebonden antimalariamiddelen kunnen nodig zijn en kunnen ter plaatse verkregen worden. Alle landen die worden bezocht, aanvaarden de rand. Gedurende de winter kan de temperatuur ’s nachts aanzienlijk afkoelen. Deelnemers worden dan ook gevraagd zich hierop te voorzien. De prijs dekt alle transporten, accommodaties, voedsel, (geen ‘food kitty’ systeem), koffie, thee, vruchtensappen bij ontbijt, groepsuitrusting, vergunningen en toegangsgelden, Victoria Watervallen inkom en professionele gidsen . De prijs dekt geen alcoholische -of frisdranken, restaurantmaaltijden, curiosa, visums, fooien en optionele excursies. Alvorens te vertrekken, zullen de deelnemers een overeenkomst moeten tekenen, waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis-en bijstandsverzekering voorzien.