Onze rondreizen

Onze lodges

Botswana - kamperen

16-daagse kampeersafari
Johannesburg - Johannesburg

Vanaf
€ 2095.00
per pers.

Selecteer een vertrekdatum:

De onachtzame bezoeker is het te vergeven als hij Botswana zou zien als een land van kilometers en kilometers vlakte met desolate stukken kreupelbos en weinig of geen oppervlaktewater. In het noorden, echter, bevindt zich de magnifieke Okavango waterweg met zijn groene en vruchtbare vlaktes die onmiddellijk overgaan in zeeën van zand, de Kalahariwoestijn. Op die manier ontstaat er een uniek, natuurlijk wonderland dat de thuishaven vormt voor een meerderheid van de Afrikaanse fauna en flora. Bijna een kwart van dit land is gewijd aan wildreservaten en deze afgelegen en ongerepte wildernissen worden algemeen beschouwd als de beste gebieden in Afrika om dieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Wij bieden twee mogelijke safari's aan voor dit gebied. Ze bestrijken de Makgadikgadi Zoutpannen, de Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe en de Victoria Watervallen. Het ultieme natuurparadijs voor reiziger, fotograaf, ornitholoog en natuurliefhebber.

 

Programma

Dag 1: Johannesburg - Kalahari

Vertrekkend vanuit GREENFIRE LODGE JOHANNESBURG om 06u30 zetten we koers richting de grens met Botswana. Na het voltrekken van de Douane-en Immigratieformaliteiten zetten we onze reis verder in de richting van de Kalahari. We zullen vandaag heel wat kilometers rijden en eindigen de dag in ons kamp in de buurt van Kang. Eenmaal de tenten opgezet zijn, strekken we de benen tijdens een korte wandeling. Lunch en diner zelf te bekostigen.

Camping

Dag 2: Kalahari Bosjesmannen

We worden wakker met een spectaculaire zonsopgang boven de Kalahari terwijl we genieten van een uitgebreid ontbijt alvorens verder te gaan naar de grensstad Ghanzi, de thuisbasis van de laatste traditionele Bosjesmannen die hier in deze woestijn leven.  Zij zullen ons alles leren over de wildernis tijdens een wandeling. Overnachting op een uitgestrekt stuk land beheerd door de lokale bevolking. 

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 3-5: Okavango Delta

De Okavango is een massieve rivier die zijn water uitstort in de Kalaharizanden en zo niet alleen één van ’s werelds enige binnenlandse delta’s creëert, maar ook een uniek ecosysteem dat een enorme variëteit aan dieren- en plantenleven in stand houdt. We beginnen onze reis in de delta nabij de Panhandle en gaan per motorboor doorheen de, met papyrus begroeide, kanalen. Vervolgens zetten we onze tocht verder in een mokoro, een traditionele kano, naar ons exclusieve eilandkamp. We brengen drie nachten in de wildernis door en de komende dagen verkennen we de omgeving te voet en per mokoro. U heeft ook tijd om gewoon te relaxen en de geïsoleerde ligging en de sereniteit van de omgeving te absorberen.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 6: Okavango - Maun

Vroeg vertrek per boot terug naar de truck. In de namiddag komen we aan in Maun waar we voorraad zullen inslaan. Vandaar rijden we de korte afstand naar DRIFTERS MAUN LODGE waar we ons opfrissen voor de maaltijd. De lodge is gelegen langs de oevers van de Boteti rivier en beschikt over comfortabele kamers, zwembad, bar en restaurant.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 7-10: Flexibel Wildreservaatprogramma (Moremi/Savuti)

Allereerst stoppen we in Maun zodat de groep en de gids zich voldoende kunnen bevoorraden voor de komende dagen in het wildreservaat. Vandaag beginnen we aan het safarigedeelte van de reis. Stevig en hoog gezeten in ons goed uitgeruste 4x4-voertuig zetten we koers naar het noorden, de wildernis in, terwijl we onderweg langs afgelegen dorpen rijden. In deze reservaten brengen we vijf dagen door en volgen we de migratie van wilde dieren. Hierdoor is de route afhankelijk van de periode waarin u de reis onderneemt. Voorbeeld van zo'n route: we beginnen met Moremi en kamperen de eerste nacht nabij de bekende 3rd Bridge. Val in slaap met het geluid van de hyena’s, het brullen van een leeuw, of het diepe geknor van een half ondergedoken nijlpaard. Daarna trekken we verder noordwaarts via Xakanaxa om in de buurt van de Noordpoort te kamperen. Dit gebied is uitstekend geschikt voor het spotten van wild en we zullen ochtend- en namiddagrondritten maken langs de moerasgebieden. Vervolgens reizen we naar Savuti. Dit reservaat biedt een veelvoud aan safarimogelijkheden en een zeer levendige kampeersite (hou het fruit goed verborgen voor zwervende olifanten, en het vlees voor op buit beluste hyena’s). De vegetatie verandert voortdurend van open vlaktes, naar palmbomen en graaslanden, over dichte Mopanebossen en Acaciastruiken. Elke nacht verblijven we in private, afgelegen kampen waar we enkel onze voetstappen achterlaten.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 11: Maun

Onze laatste ochtend in het park. We doen een rustige safari richting Maun waar we wat tijd zullen spenderen alvorens we terugkeren naar het gekende comfort van DRIFTERS MAUN LODGE. De namiddag is om lekker te relaxen aan het zwembad of voor een goed boek.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 12: Makgadikgadi Zoutpannen

Na een ontspannende ochtend genieten we van een brunch waarna we oostwaarts trekken, richting de Makgadikgadi zoutpannen. Naast het grimmige landschap zijn de zoutvlaktes bekend om de talrijke vogels en woestijndieren. Zonder het oppervlak te verstoren, trekken we naar een afgelegen plek waar we ons kamp opzetten en genieten van de rust en sereniteit. Hoewel we tenten opzetten, raden we aan om de nacht door te brengen onder de prachtige sterrenhemel. Indien de zoutvlaktes ontoegankelijk zijn om te kamperen, zullen we gebruikmaken van een alternatieve kampeerplaats in de regio.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Avondmaal

Dag 13: Chobe Rivier - Victoria Falls

We verlaten de pannen en rijden noordwaarts naar de machtige Chobe rivier. Dit gebied is gekend voor zijn grote kuddes olifanten en andere dieren die worden aangetrokken door het  verfrissende rivierwater. We maken een boottocht op de rivier en proberen zo dicht mogelijk bij de dieren langs de over te komen. Na de boottocht steken we de grens met Zimbabwe over en zetten koers naar GREENFIRE LODGE VICTORIA FALLS  die heel centraal gelegen is en op wandelafstand van de watervallen.

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 14: Victoria Falls

Wakker wordend in de Afrikaanse hoofdstad van het avontuur, verkennen we vol spanning de adembenemende Victoria Watervallen, lokaal beter bekend als “Mosi o Tunya”, wat zoveel betekent als “The Smoke That Thunders”. Na genoten te hebben van dit wereldwonder kunnen er nog verscheidene andere plaatsen bezocht worden of activiteiten gedaan worden. Het dorp van de lokale stam, de grote boom, de curiosamarkt en de krokodillenboerderij, een vliegtuigflip over de watervallen, een boottocht op de Zambezirivier, wildwaterraften, bungeejumpen of een olifantensafari. We verblijven twee nachten in de lodge zodat er voldoende tijd is voor extra activiteiten. Vanavond eten we in een lokaal restaurant (eigen kosten).

Lodge Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Dag 15: Victoria Falls - Francistown

Diegenen die verkiezen om vanuit Victoria Falls terug naar huis vliegen, verlaten de groep vandaag.  De rest steekt terug de grens van Botswana over en reist naar Francistown. Vanavond kamperen we voor de laatste maal en genieten we van de indrukwekkende sterrenhemel.

Camping Inbegrepen maaltijden Ontbijt
Middagmaal
Avondmaal

Dag 16: Francistown - Johannesburg

We steken vandaag de Limpopo rivier over en zijn terug op Zuid-Afrikaanse bodem. In de late namiddag komen we aan in GREENFIRE LODGE JOHANNESBURG. Lunch en diner zijn zelf te bekostigen.

Inbegrepen maaltijden Ontbijt

Opmerkingen

De rondreis kan ingekort worden tot 15 dagen door uit te vliegen in Victoria Falls.

Botswana - kamperenBotswana - kamperenBotswana - kamperenBotswana - kamperen

Vertrek

Deze expeditie vertrekt elke zaterdag vanuit Johannesburg.

Let op: tijdens het piekseizoen kan het zijn dat er twee vertrekuren gehanteerd worden, waardoor deelnemers kunnen gevraagd worden in de andere richting te reizen.

De rondreis kan ingekort worden tot 15 dagen door uit te vliegen in Victoria Falls.

Inbegrepen highlights

 • Kalahari bosjesman wandeling
 • Okavango Delta privé kamp
 • Okavango boottocht en mekoro
 • Safariwandelingen
 • Nationale Parken (Moremi/Savuti 5 dagen)
 • Safari’s in open jeeps
 • In het wild kamperen
 • Makgadikgadi zoutpannen
 • Boottocht Chobe Rivier
 • Victoria Falls Nationaal Park

Optionele activiteiten

 • Wildwaterraften
 • Bungeejumpen
 • Safarivlucht Okavango
 • Zambezi rivier sunset cruise

Belangrijke informatie

Deze expedities vereisen een geldig paspoort en voor sommige nationaliteiten een visum voor Botswana en Zimbabwe. Een slaapzak, handdoeken en kussen zijn vereist voor deze expeditie. Seizoensgebonden antimalariamiddelen kunnen nodig zijn en kunnen ter plaatse worden verkregen. Een barrel bag of een waterdichte tas is het best geschikt voor deze expeditie (koffers passen niet in de voorziene ruimtes). Een extra sportzak en/of cameratas worden aangeraden. Extra zakgeld is vereist voor restaurantmaaltijden, drank, visums, fooien, curiosa , luchthaventransport en optionele excursies. (Zimbabwe luchthaventaks US$ 30-00 voor wie uitvliegt op dag 15  – prijs onder voorbehoud). Onthoud: help ons en uzelf door actief deel te nemen, een open geest en flexibiliteit. De prijs dekt alle transporten, accommodaties, maaltijden zoals vermeld, (geen food kitty systeem), koffie, thee, vruchtensappen bij ontbijt enz., mekorotocht, groepsuitrusting, professionele gidsen, vergunningen en toegangsgelden. De prijs dekt geen alcoholische- of frisdranken, mineraalwater, restaurantmaaltijden waar aangegeven, curiosa, visums, fooien, optionele excursies, luchthaventaks, luchthaventransport en vluchtkosten. Alvorens te vertrekken zullen de deelnemers een overeenkomst moeten tekenen, waarbij ze zich akkoord verklaren met onze boekingsvoorwaarden en algemene informatie. Deelnemers moeten zelf een reis- en bijstandsverzekering voorzien.