Onze rondreizen

Onze lodges

Frequently asked questions

Zijn de vertrekken gegarandeerd?

Wanneer u bij ons voor een bepaalde afreisdata reserveert dan krijgt u binnen de 24u een antwoord. Er is een minimumaantal van 4 deelnemers per rondreis vereist.

Hoe groot is de groep?

Afhankelijk van de rondreis is het maximum aantal deelnemers 17 of 13. Voor Oeganda is het maximum aantal deelnemers 13. Voor alle andere rondreizen is dit 17. In de praktijk zien we echter dat het gemiddelde aantal deelnemers schommelt rond 9 personen.

Wat is de voertaal?

Engels. Alle gidsen hebben de Zuid-Afrikaanse nationaliteit en spreken dus ook Afrikaans. Een taal die heel verwant is met Nederlands en voor ons heel gemakkelijk te verstaan is.

Wat is inbegrepen in de prijs?

Buiten de vluchten is werkelijk bijna alles inbegrepen in de prijs. Alle overnachtingen en maaltijden zoals beschreven in het reisprogramma waarbij B=ontbijt, L=lunch, D=diner. Daarnaast zijn ook alle parkgelden en safaris inbegrepen. De enige activiteiten die niet inbegrepen zijn, zijn diegene die niet iedereen van de groep wil doen zoals bungee, rafting, quads, skydive, etc.

Is er een single supplement?

Neen. Er wordt wel verwacht dat u de kamer of tent deelt met een deelnemer van hetzelfde geslacht. Indien u absoluut een tent of kamer alleen wil, kan er een supplement worden aangerekend in functie van de bezetting van de groep.

Hoeveel zakgeld moet ik meenemen?

Aangezien de meeste maaltijden & activiteiten inbegrepen zijn, heeft u ter plaatse niet zoveel uitgaven. Reken op ongeveer 10 à 15€ per dag voor dranken, persoonlijke aankopen, enz. Indien u echter wenst deel te nemen aan enkele optionele activiteiten zoals bungee, rafting, skydiven dient u wel meer te voorzien. U kan ook in alle steden geld afhalen met uw kredietkaart aan de geldautomaten. Met uw bankkaart kan u terecht in alle geldautomaten met Maestro logo indien u voor uw afreis uw bankkaart gedeblokkeerd heeft bij uw bank. De meeste banken hebben namelijk recentelijk besloten om de Maestro functie te deactiveren voor betalingen en geldafhalingen buiten de EU. Dit is niet het geval voor kredietkaarten.

Zijn de vluchten inbegrepen?

Aangezien vliegtuigtickets onderhevig zijn aan grote prijsschommelingen hebben we ervoor geopteerd om al onze rondreizen exclusief vluchten aan te bieden. Contacteer ons steeds om de meest voordelige vluchttarieven te bekomen.

Vertrek- en aankomstdata?

De vertrekdata verwijzen steeds naar dag 1 van de rondreis en niet naar het vertrek vanuit Brussel of Amsterdam. Hou er rekening mee bij het reserveren van uw vlucht dat sommige rondreizen reeds heel vroeg vertrekken waardoor u eigenlijk één nacht voor de rondreis aanwezig dient te zijn. We kunnen voor u het hotel reserveren waar de rondreizen vertrekken (zie onder) Om u te helpen bij het reserveren van uw vluchten, vindt u hieronder de vertrek-en aankomsturen van elke tour.

 • 18-daagse Zuid-Afrika rondreis
  Vertrek dag 1: Greenfire Lodge Johannesburg om 06h30
  Aankomst dag 18: Greenfire Lodge Cape Town om 16h00
 • 5-daagse Kruger rondreis
  Vertrek dag 1: Greenfire Lodge Johannesburg om 06h30
  Aankomst dag 5: Greenfire Lodge Johannesburg Inn om 16h00
 • Botswana 16-daagse rondreis
  Vertrek dag 1: Greenfire Lodge Johannesburg om 06h30
  Aankomst dag 16: Greenfire Lodge Johannesburg in de vroege avond
 • 24-daagse Cape Town - Vic Falls - Johannesburg
  Vertrek dag 1: Greenfire Lodge Cape Town om 13h00
  Aankomst dag 24: Greenfire Lodge Johannesburg in de late namiddag
 • 24-daagse Zuidelijke Cirkel
  Vertrek dag 1: Greenfire Lodge Johannesburg om 06h30
  Aankomst dag 24: Greenfire Lodge Johannesburg in de late namiddag
 • 17-daagse Namibië rondreis
  Vertrek dag 1: Hotel Safari, Windhoek om 14h00
  Aankomst dag 17 in Windhoek om 13h00
 • 14-daagse Mozambique rondreis
  Vertrek dag 1: Greenfire Lodge Johannesburg om 06h30
  Aankomst dag 14: Greenfire Lodge Johannesburg in de late namiddag
 • 12-daagse Kenia-Tanzania rondreis
  Vertrek dag 1: La Mada Hotel, Nairobi om 18h00
  Aankomst dag 12: Nairobi luchthaven of stadscentrum na 14h00
 • 13-daagse Oeganda rondreis
  Vertrek dag 1: Lake Heights Hotel, Entebbe om 08h00
  Aankomst dag 13: Lake Heights Hotel, Entebbe na 17u00
 • 16-daagse Zimbabwe rondreis
  Vertrek dag 1: Greenfire Lodge Johannesburg om 06h30
  Aankomst dag 16: Greenfire Lodge Johannesburg in de late namiddag

Zijn transfers inbegrepen?

Transfers zijn niet inbegrepen in de prijs van de rondreis. U heeft de mogelijkheid om een Drifters transfer te reserveren naar het hotel waar de rondreis start (zie boven). We geven ook indicatieve prijzen indien u voor een taxi opteert. Prijzen zijn per persoon en per traject.

 • Greenfire Lodge Johannesburg/Cape Town/Vic Falls/Dolphin Coast/Maun: € 25 pp - Tussen 21h00 en 07h00: € 35 pp
  Taxi: 500 à 750 ZAR
 • La Mada Hotel, Nairobi: enkel taxi, kostprijs ongeveer 25 USD
 • Safari Hotel, Windhoek: € 45 pp (min. 2 personen).
  Taxi: 450 à 750 ZAR
 • Cassia Lodge, Kampala: € 65 pp. Transfer duurt ca. 1 uur.
 • Adrift River Camp, Jinja: € 90 pp. Transfer duurt 3 à 4 uur.
 • Transfer > 4 personen: prijs op aanvraag

Verblijf voor en na de rondreis?

We kunnen voor u alle Greenfire Lodge hotels reserveren. Prijzen per persoon per nacht:

 • Cape Town Lodge BB Single € 60 pp Dubbel € 50 pp
 • Johannesburg Lodge BB Single € 60 pp Dubbel € 50 pp
 • Knysna BB Single € 60 pp Dubbel € 50 pp
 • Drakensberg Mountain vol pension Single € 80 pp Dubbel € 65 pp
 • Wild Coast vol pension Single € 80 pp Dubbel € 65 pp
 • Dolphin Coast BB Single € 60 pp Dubbel € 50 pp
 • Victoria Falls, Hazyview, Zululand en Swakopmund BB Single € 55 pp Dubbel € 45 pp 

Voor vertrekplaatsen waar er geen Greenfire hotel is, kunnen we de volgende hotels reserveren die tevens het vertrekpunt van de rondreizen zijn:

 • Hotel Safari, Windhoek: € 60 pp in dubbel, € 100 pp in single
 • Hotel La Mada, Nairobi: € 100 pp in dubbel, € 150 pp in single
 • Lake Heights Hotel, Entebbe: € 100 pp in dubbel, € 160 pp in single
 • Adrift River Camp, Jinja: € 40 pp in dubbel (geen single mogelijk)

Wat wordt van de deelnemers verwacht?

Een actieve deelname aan de expeditie en een flexibele ingesteldheid. Het eten wordt bereid door de gids maar er wordt wel verwacht dat de deelnemers helpen met groenten kuisen, aardappelen schillen en de afwas. Verder moet elke deelnemer zijn eigen tent opzetten. Geen paniek, dit wordt de eerste dag vakkundig gedemonstreerd door de gids. Deze reizen zijn gericht naar een publiek van 12 tot 68 jaar. Indien u niet in deze leeftijdscategorie valt, kan afhankelijk van de groepssamenstelling hiervan worden afgeweken.

Waar slapen we?

Bij al onze rondreizen wordt het kamperen afgewisseld met hotelovernachtingen (meestal in steden), behalve bij de Zuid-Afrika, Kruger Park en Mozambique rondreis waar we telkens in comfortabele lodges slapen. De Namibië, Botswana en Kaapstad via Vic Falls naar Johannesburg rondreis biedt ook overnachting in lodges op bepaalde vertrekdata. Alle campingplaatsen worden met zorg geselecteerd en de meeste beschikken over sanitaire faciliteiten. Indien er geen sanitair aanwezig is maken we gebruik van een mobiele douche & toilet die meereist in de truck. We slapen in ruime iglo tenten van 2 meter hoog die heel comfortabel zijn voor twee personen.

Wat eten we?

Voor het vertrek wordt de vriezer volgeladen met vlees, vis en groenten omdat dit niet overal tijdens de rondreis beschikbaar is. Onderweg wordt deze voorraad aangevuld wanneer we in steden of op lokale markten stoppen. De gerechten die de gidsen uit hun mouw toveren zijn verbluffend goed. Bij reservatie van uw rondreis wordt er geïnformeerd naar allergieën of bepaalde voorkeuren zoals vegetarisch, veganistisch, enz.

Is rondreizen met een truck comfortabel?

Ja. Meer zelfs, het is een van de comfortabelste manieren om Afrika te ontdekken. Ten eerste zijn er het beperkte aantal deelnemers waardoor u veel beenruimte heeft en zelfs comfortabel achterwaarts kan liggen tijdens lange ritten. Ten tweede zit u heel hoog waardoor u een veel beter zicht hebt (een belangrijk pluspunt tijdens safari’s). Ten derde beschikt u aan boord over alle comfort zoals koelkast, bibliotheek en onmiddellijke toegang tot uw bagage, uitgezonderd in de trucks die gebruikt worden voor Botswana en Oeganda.

Wat neem ik mee op rondreis?

Elke deelnemer beschikt over zijn eigen bagagekast (B x H x D = 40 x 100 x 60 cm) die met een hangslot kan afgesloten worden (uitgezonderd in de trucks die gebruikt worden voor Oeganda). Reiskoffers worden absoluut afgeraden. Kies eerder voor een reistas of rugzak. Vanaf januari 2014 worden op alle kampeerreizen comfortable kampeerbedden voorzien. Je hoeft dus geen opblaasbare matjes mee te zeulen.

 

Moet ik een visum aanvragen?

De communicatie rond visums is niet altijd even duidelijk. Zo moet men officieel bijvoorbeeld een visum op voorhand aanvragen voor Oeganda en Mozambique terwijl we op onze recente rondreizen gemerkt hebben dat je het ook gewoon ter plaatse kan bekomen en bovendien veel voordeliger. De info die volgt, is de actuele situatie. Deze info kan ten allen tijde veranderen en Live To Travel kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.

U heeft in ieder geval voor alle landen die we aanbieden een internationaal reispaspoort nodig dat nog 6 maanden na terugkomst geldig is.

 • Zuid-Afrika, Namibië, Botswana: geen visum
 • Malawi: voor afreis aanvragen bij de ambassade. € 100 (single) of €200 (multiple)
 • Zambia: ter plaatse USD 50
 • Kenia: vooraf aanvragen via http://immigration.ecitizen.go.ke. Single entry USD 50 of Oost-Afrikaans visum USD 100 (multiple entry Kenia, Oeganda en Rwanda)
 • Zimbabwe: ter plaatse USD 30
 • Mozambique: vooraf aanvragen bij de ambassade van Mozambique
 • Tanzania: ter plaatse USD 50 (single) of € 100 (multiple)
 • Oeganda: vooraf aanvragen via https://visas.immigration.go.ug Single entry USD 50 of Oost-Afrikaans visum USD 100 (multiple entry voor Kenia, Oeganda en Rwanda).

Kan ik batterijen opladen tijdens de rondreis?

Batterijen van camera’s en laptops kunnen opgeladen worden in de truck. Er zijn meerdere 12V (sigarettenaanstekers) punten aanwezig. In alle hotels en op sommige campings kan er ook geladen worden.

Hou er wel rekening mee dat Zuid-Afrika & Namibia andere stopcontacten hebben waarvoor je in België of Nederland geen adapters kan kopen. Je kan die wel ter plaatse kopen (bijv. op de luchthaven).

Kan ik de truck volledig afhuren?

Ja, dat is mogelijk. Dan geldt ook de leeftijdsbeperking niet meer waardoor dit een ideale manier van rondreizen is voor twee of meer families met kinderen. Best kies je een datum uit in de lijst van vaste afreisdata want anders wordt het heel wat duurder. Prijzen voor een volledige truck zijn steeds op aanvraag.

Wat kosten de optionele activiteiten?

De meeste activiteiten zijn inbegrepen. Indien u echter uitzonderlijke activiteiten wil meemaken, dient u ter plaatse bij te betalen.

Overzicht van de belangrijkste extra te betalen activiteiten

Kaapstad

 • Tafelberg abseilen: ZAR 495 pp.
 • Robben eiland (3u): ZAR 320 pp.
 • Duiken tussen witte haaien: ZAR 1.350 pp.

Tsitsikamma

 • Bungee jump Blaukrans brug (hoogste ter wereld, 216m): 690 ZAR

Vic Falls

 • Volle dag rafting: USD 130 pp
 • Kloof swing: USD 90 pp
 • Zip line: USD 65 pp
 • Sundowner cruise: USD 50 pp

Swakopmund

 • Quadbiken (1u): NAD 130 pp
 • Skydiving: NAD 1.950 pp
 • Sandboarding: NAD 350 pp

Inhambane

 • 1 duik: MZN 1.100 pp
 • Snorkelen (1u): MZN 500 pp

Jinja-Oeganda

 • 1 dag rafting: USD 125 pp
 • 2 dagen rafting: USD 250 pp
 • Bungee jump: USD 80 pp

U heeft nog vragen en kan op deze site het antwoord niet vinden?

Mail je vraag naar info@drifters.be en indien het een originele vraag is plaatsten we deze op de website bij de FAQ